TOPlist

Sony přiznává problém se snímáním doteků u Xperie Z5 Compact

sony_xperia_z5_compact

Japonská společnost Sony představila na podzim novou řadu svých chytrých telefonů, sestávající z modelů Xperia Z5, Xperia Z5 Premium a Xperia Z5 Compact. Poslední zmiňovaný se již prodává v řadě zemí, včetně Česka (viz aktualita Sony Xperia Z5 (Compact) na pultech českých e-shopů. Cena nepřekvapí), nicméně někteří zákazníci, kteří si tento telefon koupili, jsou nespokojeni s údajně nesprávně fungujícím displejem. Firma vyslyšela stížnosti uživatelů, problém uznala a přislíbila brzkou opravu.

S jakými potížemi se novopečení majitelé Sony Xperie Z5 Compact musí potýkat, můžete vidět na následujících videích.

https://www.youtube.com/watch?v=z0zVwq7CC3Q

Sony Xperia Z5 Compact touch screen problems

Sony Xperia Z5 Compact touch screen problems

Z5 compact touch screen problem

Z5 compact touch screen problem

V čem je problém? Podle hlášení uživatelů při zvýšení teploty Xperie Z5 Compact začne obrazovka chybně snímat uživatele a zpomaleně reaguje na požadavky. V některých případech přestane na doteky reagovat úplně. Problém přitom nevyřeší ani nezlepší restart zařízení. Situace naštěstí není tak špatná, jak by se možná na první pohled mohlo zdát – výrobce by totiž měl být schopen vyřešit potíže běžnou softwarovou aktualizací.

Zlobí pouze bílé Xperie Z5 Compact

Zajímavé je, že problém s obrazovkou se projevuje pouze u bílé varianty smartphonu. Potvrdila to dokonce i Sony – ve svém prohlášení výslovně uvádí, že zařízení ostatních barev se tento problém netýká. Tím více překvapuje fakt, že cosi, související se vzhledem telefonu, může být vyřešeno na úrovni software.

Problém s obrazovkou se projevuje pouze u bílé varianty smartphonu Sony Xperia Z5 Compact Problém s obrazovkou se projevuje pouze u bílé varianty smartphonu Sony Xperia Z5 Compact

Společnost dále v prohlášení uvádí, že nesprávnou funkci obrazovky opraví během týdne, kdy vydá softwarovou aktualizaci. Nejde prý o problém hardware, ale specifické chování zařízení. V tuto chvíli sice není známo, co konkrétně změní příští verze firmware pro Xperii Z5 Compact, nicméně jsou-li správné předpoklady, že chybné snímání doteků souvisí s přehříváním, patrně půjde o nějakou úpravu, týkající se práce procesoru.

Připomeňme, že Sony Xperia Z5 Compact je vybavena 4,6″ displejem s HD rozlišením, procesorem Qualcomm Snapdragon 810, 2 GB operační paměti a 32GB interním úložištěm. Hlavní fotoaparát má rozlišení 23 Mpx, přední 5 Mpx. V Česku se cena pohybuje kolem 16 900 Kč.

Zdroj: Hi-Tech.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (22)