TOPlist

Sony drží slovo, telefony Xperia C3 a T2 Ultra dostávají Android 5.0 Lollipop

Xperia T2 ultra titul

Japonský gigant Sony si pomalu, ale jistě začíná napravovat reputaci spjatou s problematickými aktualizacemi svých modelů. Minulý týden společnost Sony vypustila update na Android 5.0 Lollipop pro své smartphony Xperia Z1, Z1 Compact a Z Ultra. Zároveň s vydáním tohoto updatu ujistila majitele chytrých telefonů Xperia C3 a T2 Ultra, že se vytoužené aktualizace dočkají do jednoho týdne. A jak Sony slíbilo, tak i učinilo – Xperie C3 a T2 Ultra počínaje včerejškem začínají dostávat novější verzi operačního systému Android. Sony si od nás zajisté zaslouží pochvalu za to, že neaktualizuje jen vlajkové či nejprodávanější modely. Na druhou stranu nám není příliš jasné, proč Sony (dle dosavadních informací) neplánuje aktualizace pro hardwarově podobné a zároveň lépe prodávané modely Xperia E3, T2 nebo M2. Sony zároveň s vydáním Androidu 5.0 Lollipop pro Xperie C3 a T2 Ultra potvrdilo, že telefony spadající do první generace Xperií Z (Xperia Z a její deriváty ZL a ZR) a tablet Z obdrží Lollipop v následujících týdnech.

Aktualizace již dorazila k prvním uživatelům avšak jako vždy se aktualizační vlny řídí dle regionů, pro které je daný telefon určen. Čeští majitelé Xperií C3 a T2 Ultra tak budou muset na update s nejvyšší pravděpodobností ještě počkat.

Jste majiteli některého ze zmíněných zařízení Xperia, pro které je Lollipop již dostupný? Dorazila vám již zmíněná aktualizace?

 

Zdroj: PhoneArena.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (26)