TOPlist

Microsoft Solitaire Collection: legendární karty dorazí na Android

original

Kdo by neznal karetní hry, které Microsoft poprvé předinstaloval do svého počítačového operačního systému již před více než 20 lety. Za tuto dobu se ze Solitaire stal fenomén a zároveň také noční můra nejednoho zaměstnavatele. Stejně jako celý operační systém Windows, pak i předinstalované karetní hry prodělaly v průběhu let řadu změn. V současnosti tak ve Windows 10 nenaleznete samostatné hry jako Solitaire nebo Spider, ale aplikaci zvanou Solitaire Collection. Tato aplikace se po mobilních Windows dostává také na telefony s Androidem a iOS.

solitaire collection

Solitaire Collection aneb 5 v 1

Solitaire Collection však zdaleka nenabízí pouze 2 karetní hry ale hned 5. Konkrétně si tak na svém telefonu budete moci zahrát následující hry:

  • Klondike (klasický Solitaire)
  • Spider
  • FreeCell
  • Pyramid
  • TriPeaks

Hra je sice aktuálně stále ve fázi vývoje, samotný Microsoft však potvrdil, že bychom se jí měli dočkat velmi brzy. Redmondský gigant aktuálně rozesílá některým uživatelům e-maily, ve kterých nabízí zapojení se do beta testování majitelům Android a iOS zařízení. Datum uvolnění finální hry do Obchodu Play tak bude záviset na průběhu této uzavřené bety. Mezi minimální požadavky hry bude patřit operační systém Android 4.4 a novější a rozlišení 800 x 480 px.

Hrávali či stále hrajete na svém počítači Solitaire? Dáte této karetní hře šanci i na Androidu?

 

Zdroj: PhoneArena.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)