TOPlist

Telefon se solárním nabíjením? Takový bude TAG Heuer Meridiist Infinite

tag-heuer-meridiist-infinite-solar-charging-smartphone-0

Problém současných mobilních telefonů není ani tak jejich výkon, ale spíše výdrž na jedno nabití. Co jsou nám platné čtyř a vícejádrové procesory, když jsou baterie schopny přístroj napájet pouhé hodiny. Jak si pomoci? S jedním řešením možná přijde společnost TAG Heuer, která je známa spíše jako výrobce hodinek. Tento švýcarský výrobce na svých stránkách oznámil, že chystá limitovanou edici telefonu Meridiist Infinite se solárním nabíjením v displeji. Vyrobeno má být údajně pouze 1911 kusů.

TAG-Heuer-MERIDIIST-INFINITE-phone

Fotovoltaický článek je vložen přímo mezi vrstvy displeje a nese označení Perpetual Power Reserve. Díky tomu je telefon Meridiist Infinite schopen nabíjet svou baterii na slunečním i umělém světle, díky čemuž nabíjíme svůj telefon téměř vždy, když jej vyndáme z kapes. Společnost TAG Heuer prezentuje nový přístroj Meridiist Infinite ve videu.

http://youtu.be/Hp3ODf28PaE

TAG Heuer Meridiist Infinite přijde s nadstandardní cenou

Zatím nebylo oznámeno, jaký bude další hardware uvnitř přístroje ani jaký systém bude použit. Stejně tak nevíme, jak hluboko do kapsy si v případě tohoto telefonu budeme muset sáhnout. Dá se však předpokládat, že cena bude nadstandardně vysoká. Má tato technologie budoucnost? Je příliš drahá, aby byla použita i do běžně dostupných telefonů? V tom mají jasno nejspíše jen samotní výrobci.

zdroj: us.tagheuer.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)