TOPlist

Jak funguje snímač duhovky u Samsung Galaxy Note 7? Ukážeme vám to

Untitled-1

Před několika dny jsme vás informovali o oficiálním představení „nabušeného“ telefonu Samsung Galaxy Note 7, který vedle špičkového výkonu nebo vylepšeného pera S-Pen nabídne nové také snímač duhovky slibující příchod dalšího stupně ochrany, strážící náš telefon a společně s ním také citlivá data v něm uložená.

Jihokorejský gigant nyní uvolnil informace, které se týkají právě nového senzoru a my se tak můžeme podrobněji podívat, jak nový stupeň ochrany našeho smartphonu funguje a odpovědět si tak na některé otázky, které ve spojení s touto funkcí mohou vyvstat.

Samsung blíže představil snímač duhovky u Galaxy Note 7

Samsung blíže představil snímač duhovky

O funkčnost samotné novinky se stará dvojice zařízení. Prvním z nich je samostatný fotoaparát, který se stará právě o samostatné skenování naší oční duhovky. Kamera disponuje mimo jiné také vlastním obrazovým filtrem. Vedle samostatného fotoaparátu pak na přední straně telefonu najdeme také infračervenou diodu, jenž napomáhá k přesnějšímu rozpoznání duhovky.

O tom, že Samsung myslel opravdu na vše, nás může přesvědčit také přítomnost technologie umožňující naskenování očí také ve zhoršených světelných podmínkách. Ta využije světla z displeje a snadno tak umožní skenování také v temných prostorách. Zřejmě však bude nutné nastavit jas displeje na vyšší hodnoty a telefon přiblížit co nejvíce k obličeji..

GalaxyNote7_Feature_Iris_Main_Final_3_2

Nyní, když už víme, jak bude samotná novinka fungovat, zbývá zde ještě jedna neznámá týkající se rychlosti samotného naskenování. Právě dlouhá prodleva totiž představovala jeden z hlavních problémů skenerů oční duhovky u konkurenčních přístrojů. Doufejme tedy, že také této oblasti společnost Samsung věnovala dostatek pozornosti a odemykání tak bude probíhat při nejmenším tak rychle, jako v případě skenování otisků prstů. Dle videa níže je totiž zřejmé, že taková rychlost se jeví reálnou.

Video představující snímač oční duhovky u telefonu Samsung Galaxy Note 7

https://youtu.be/sEUf_ke4J_o

Jak na vás působí novinka v podobě skeneru oční duhovky? Myslíte, že ji využijete?

Zdroj: androidcommunity.com

Kuba Drhlík
O Autorovi - Kuba Drhlík

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)