Smartphone Xiaomi Mi6 prošel testem odolnosti na výbornou

smartphone Xiaomi Mi6

Smartphone Xiaomi Mi6 má v posledních dnech hlavní slovo na mobilních serverech. Je to způsobeno i tím, že se první modely dostávají do redakcí západních médií. Dostalo se i na youtubera JerryRigEverything, který telefon podrobil testem odolnosti.

Smartphone Xiaomi Mi6 nezopakoval katastrofu z minulého roku

Minulý rok byl testován i model Xiaomi Mi5, který dopadl katastrofálně – zlomil se při testu ohnutí. I proto bylo hodně lidí zvědavých na to, jak Xiaomi dokázalo vylepšit konstrukci své nové vlajkové lodě. Povedlo se jim to opravdu dobře. Displej chrání Gorilla Glass, čímž se zařazuje telefon k velké většině ostatních zařízení. Zajímavé to ale je u kovového rámu, ten je tvořen z mnohem tvrdších kovů, než tomu bylo u modelu Mi5. Velmi dobře to jde vidět u testu ohnutí, kde se telefon prohne minimálně.

Xiaomi Mi6 Bend Test – Scratch Test – Durability Video

Xiaomi Mi6 Bend Test - Scratch Test - Durability Video

Zack z kanálu JerryRigEverything srovnal konstrukci nového Xiaomi telefonu ke Galaxy S8. Což je hodně dobré, obzvlášť když vezmeme v potaz, že Xiaomi Mi6 stojí o mnoho tisíc méně. Na důvody, proč tomu tak je, se můžeme podívat na dalším videu od obchodu Beryko.cz, které se rozhodlo tento model rozebrat a zároveň ukázat i odolnost proti vlhkosti.

https://www.youtube.com/watch?v=qt9qjq7buSk&feature=youtu.be

Společnost Xiaomi při představení prozradila, že telefon bude chráněn proti stříkající vodě, nespecifikovala ale stupeň krytí. Jisté ale je, že se nejedná o IP68, takže telefon rozhodně nevydrží ponoření do vody. Na videu můžete vidět důvod, ochranná vrstva není tak silná, aby dokázala zadržet vodu při ponoření. Na telefon Xiaomi Mi6 si již na našem webu můžete přečíst také recenzi.

Telefon můžete zakoupit na Beryko.cz.

Co říkáte na konstrukci nového vlajkového modelu od Xiaomi?

Zdroje: androidpolice.com, TZ.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)