TOPlist

SmartMio – první svalový stimulátor na Android

SmartMio320

SmartMio je světově první nositelný sportovní svalový stimulátor, který se ovládá skrze váš smartphone. Jak je u takových stimulátorů zvykem, přístroj generuje krátké elektrické impulsy, které rozpohybují vaše svaly.

smartmio-3

Když se podíváte na video níže možná si řeknete, že něco podobného ukazují občas v reklamách v televizi, kde se výrobek předvádí, co by náhražka posilování. Prostě stačí sedět doma a přístroj maká za vás. Takto to samozřejmě nefunguje a SmartMio si na nic nehraje a rovnou přiznává, že elektrické impulsy samozřejmě váš sval neposílí, nýbrž funguje jako regenerační přístroj proto, aby si vaše svaly rychleji odpočinuly k dalším výkonům.

SmartMio jednoduše přilepíte na vaše svalové partie a s ním i dvě obdélníkové elektrody, které již do vašich svalů vysílají impulzy. SmartMio váží pouhých 25 g, takže se nemusíte bát, že by přístroj nějak padal. Stimulátor nabízí dva nezávislé stimulační programy a napětí až 130 voltů poskytovaných v krocích po 1 V.

Díky malé velikosti lze stimulátor schovat pod jakékoliv oblečení a během práce například na počítači nebo koukání u televize nechat SmarMio pracovat a urychlit regeneraci vašich svalů. Výrobce na svých stránkách také uvádí konkrétní svalové partie k určitým druhům sportů, které je potřeba regenerovat pro zvýšení vaší výkonnosti.

smartmio

Projekt, který se nyní pokouší získat peníze na výrobu na stránkách indiegogo, si dal za cíl alespoň 50 000 dolarů, jenže pozitivní ohlasy na toto zařízení zajistily výrobcům již 41 000 dolarů za pět dní, takže o úspěchu tohoto stimulátoru nemůže být pochyb. Zařízení se již poprvé představilo na letošním veletrhu CES, kde si ho návštěvníci mohli vyzkoušet. Pokud vás SmartMio zaujalo, můžete si ho pořídit v předobjednávce za 149 dolarů, respektive za cirka 2700 Kč nebo si koupit rovnou dvě zařízení SmartMio a to za zvýhodněnou cenu 289 dolarů.

20140311074451-hardw

Zpět ale k výbavě tohoto stimulátoru, který lze spárovat s telefonem skrze Bluetooth 4.0 a propojit se speciální aplikací, která umožní stimulátor ovládat. S mobilní aplikací lze ovládat až dva stimulátory a využít oba režimy, které přístroj nabízí. Dále je tu možnost nastavování si vlastní intenzity, určení si cíle a přizpůsobit si tréninkový plán. Přislíbena je také podpora Google Wear, takže v budoucnu můžete ovládat SmartMio skrze hodinky. Podle vývojářů by masová produkce měla započít na podzim tohoto roku ve třech barevných provedeních – bílém, červeném a černém.

20140319084921-google

Na přiložených videích se můžete podívat na záběry z veletrhu CES v Las Vegas a nebo se s přístrojem seznámit a podívat se, jak tato praktická věcička funguje. Uvidíme, zda výrobci splní lhůtu, kdy má výrobek přijít trh a zda budou stimulace příjemné a samozřejmě jestli bude celé zařízení pohodlné při nošení na těle.

Pokud by se tento výrobek dostal na náš trh, koupili byste si SmartMio, co by svalový stimulátor?

smartmio-4

Smartmio Is Going To Take The Fitness World By Storm [CES 2014]

Smartmio Is Going To Take The Fitness World By Storm [CES 2014]

http://youtu.be/G8ocOz9gCsY

Zdroj: indiegogo, blessthisstuff.

Jan Tipmann
O Autorovi - Jan Tipmann

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)