TOPlist

Sluchátka Samsung Level In – jde to i levněji (recenze)

Samsung Level In – cover photoshoped

Do redakce se nám dostala sluchátka ze střední cenové kategorie značky Samsung, celým názvem Samsung Level In. Jedná se o sluchátka z nové řady, kterou korejská společnost představila v létě. Více informací najdete v našem článku. Level In tvoří nejlevnější položku z nového portfolia a na rozdíl od ostatních náhlavních modelů se jedná o „špuntovky“. Jak se nám líbil poslech?

Samsung Level In - cover

Obsah recenze

Balení, vzhled a zpracování

Balení odpovídá tomu, že se nejedná o sluchátka za pětistovku. Převážně bílá krabička s magnetickým otevíráním vyvolává očekávání toho, co se skrývá uvnitř. Po prozkoumání obsahu zjistíte, že kromě sluchátek jste dostali pěkný obal k jejich bezpečnému přenášení a spoustu vyměnitelných špuntů do uší.

Samsung Level In - balení

Standardem bývají tři páry po různých velikostech, Samsung jich přibalil rovnou sedm. Kromě různých velikostí jsou k dispozici i dva materiály. Klasické pogumované špunty a potom méně obvyklé pěnové. Osobně jsem radši využíval ty pěnové, poněvadž mají menší tendenci klouzat z uší. Za spoustu variant si výrobce jistě zaslouží pochvalu.

Samsung Level In - špunty navíc

Zpracování rovněž nikoho neurazí. Design sází na jednoduchost. Pecky jsou stříbrno-černé a i díky absenci jakéhokoliv loga působí elegantně a stylově. K dispozici je i varianta v bílé barvě. Rozměry jsou adekvátní a sluchátka z uší nijak nevyčuhují. Kabel je placatý, zakončený 3,5mm jackem s logem Samsungu. Troufám si tvrdit, že na sport se Level In příliš nehodí, poněvadž uchycení kabelu ve 3,5mm konektoru je sice v pořádku, ale velké namáhání při pohybu v kapse by nemuselo dlouho přežít (ostatně která drátová sluchátka ano).

Samsung Level In - konektor 1

Posledním podstatným článkem je ovladač sluchátek umístěný v relativní blízkosti pravého špuntu. Designově se vyvedl, černá destička lemovaná stříbrným rámečkem dobře zapadá do celkové vizáže soupravy. Tři tlačítka poté zajišťují pohodlné ovládání hlasitosti, přijímání hovorů a podobně. Level In je primárně určen pro telefony s Androidem a jak jsme se dočetli na internetu, ovládání je s iOS nekompatibilní.

Samsung Level In - ovladač hlasitosti

Zvuk

Málokterá špuntová sluchátka se dokáží kvalitou a rozměrem zvuku vyrovnat velkým over-ear soupravám. Výměnou za trochu zvuku však nabízí lepší skladnost a přenosnost. Stačí se rozhlédnout v metru a je vidět, že sluchátka do uší při cestě do práce či školy vedou. Samsung Level In však poskytuje velmi příjemný poslech. Především se mi líbilo, že zvukové spektrum je dobře vyvážené. Ve chvíli, kdy hodně špuntových sluchátek tíhne k „přebasování“, Level In nabízí vyvážený poměr basů, středů i výšek.

Samsung Level In - lifestyle

Zvukový zážitek se hodně liší podle použitých špuntů. Člověk musí vybrat a používat optimální velikost, jinak bude ze značné míry ochuzen. I když se mi pěnové špunty zdály komfortnější a lépe držící v uchu, v hlučném prostředí se více osvědčily ty gumové. Lépe totiž dokázaly potlačit okolní zvuky. Poslech sluchátek byl příjemný i po dvou hodinách bez nějakých bolů, což je rozhodně plus.

Samsung Level In - detail

Trochu mě překvapilo, že při vysoké hlasitosti přestávala sluchátka stíhat a zvuk se zhoršil a začal rozpadat. V praxi to však význam téměř nemá. K poškození zvuku dochází v takových zvukových úrovních, na kterých bych nikomu, kdo má rád svůj sluch, poslouchat nedoporučoval.

Samsung Level In - pouzdro

Specifikace:

  • Impedance: 8 Ω.
  • Reproduktor: Three-way speaker system = 2 Balanced armatures (HD Sound for Treble & Mid-Range) + 1 Dynamic speaker (Deep bass).
  • Hmotnost: 15,7 g.
  • Délka kabelu 1,2 m.

[aps_product_sz image=“https://www.svetandroida.cz/wp-content/plugins/sz-catalog-extend/catalog-default.png“ title=“Katalog Android zařízení“ subtitle=“Specifikace, recenze, galerie, video, hodnocení, porovnávání…“ desc=“Pro více informací navštivte náš katalog zařízení.“ button=“Zobrazit katalog“]

Kdy, kde a za kolik?

Sluchátka od Samsungu určitě nejsou špatná, avšak s cenou začínající u nás na 2 630 Kč (což je méně než doporučená cena 149 $), si najdou cestu převážně k fanouškům značky. Kdo má rád Samsung a k high-end telefonu si chce dokoupit i dražší příslušenství, může po řadě Level sáhnout. Zpracování je povedené, zvuk kvalitní, ale nejedná se o mix, který byste nesehnali za nižší cenu.

Resumé

Pokud má někdo Samsung jako svůj „lovemark“, jistě mu sluchátka Level In udělají radost, protože si bude moci od oblíbené značky pořídit kvalitní příslušenství ke svému (pravděpodobně) Samsung telefonu. Pro všechny ostatní nejsou Level In špatnou volbou. Zvuk je kvalitní, zpracování nijak nezaostává, design je povedený a příslušenství v podobě vyměnitelných špuntů a krabičky potěší. Přesto bych asi nenašel pádné argumenty, proč sáhnout právě po Level In. Za cenu 2 630 Kč mi nenabízí lepší služby než levnější (ne)značkovější konkurence.

Rozhodně bych neřekl, že s nimi případný majitel bude nespokojen, avšak možná bude překvapen, kolik za ně musel utratit. Levnějších alternativ je totiž spousta a Level In nijak zvlášť z řady nevyčnívají. Jízdu MHD vám však spolehlivě zpříjemní a audiofilové jistě cítí, že se musí poohlédnout někde jinde.

Pro

+ Design.
+ Spousta výměnných špuntů.
+ Pouzdro na přenášení.
+ Zvuk.

Proti

– Cena.
– Chybí mi zásadní argument pro koupi.
– Kabel při nošení v kapse dle mého názoru dlouho nevydrží.

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (32)