Microsoft Universal foldable keyboard: Klávesnice, která vám zpříjemní psaní (mini recenze)

Skladací klavesnice Microsoft

Dotyková zařízení s Androidem jsou perfektní na konzumaci obsahu všeho druhu. Co když ale chcete psát delší texty, jako jsou články nebo třeba zamilovaný román z prostředí firmy vyvíjející aplikace pro Android? Nejen pro tyto případy se hodí skládací klávesnice. Jednu vám dnes představíme.

Bezdrátová skládací klávesnice zlepší komfort při práci

Nosit v kapse telefon jako jediné zařízení by bylo bývalo velice pohodlné, kdybyste přes den nemuseli také pracovat. Jde o situace, kdy prostě musíte „tvořit“. Různé dotykové klávesnice jsou sice dobrými nástroji na psaní kratších textů, ale daleko přirozenější je „ťukat“ delší texty do klasické klávesnice, na kterou saháte. Různých klávesnic pro zařízení s Androidem je dost a dost. Většinou jsou ale určeny spíše pro tablety, protože jsou spojené i s různými pouzdry a obaly.

Jak ale vyřešit, když chcete malou, lehkou, přenosnou klávesnici, která by se vám nejlépe vešla do saka, a zároveň se na ní dalo psát? Vyzkoušeli jsme pro vás pár takových klávesnic a tu dle našeho názoru nejpoužitelnější vám představujeme.

Představujeme Microsoft Universal foldable keyboard

Skládací klávesnice Microsoft Universal foldable keyboard (doslova „univerzální zaklapávací klávesnice“) je s rozměry 295 x 125 mm takřka plnotučnou klávesnicí. Její předností ale je, že ji můžete v půlce zlomit a sklapnout a hned vám ve složeném stavu zabere jen polovinu – tedy 147 x 125 mm. A to se už pohodlně vejde do kapsy u saka.

Skládací klávesnice v rozloženém stavu Na klávesnici se píše velice pohodlně

Klávesnice má velké klávesy s minimálními rozestupy, ale s trochu nadzvedlými okraji kláves, takže si na stisk velmi rychle zvyknete. Počáteční rozpaky a přehmaty způsobené poměrně širokou mezerou rozdělující klávesnici na dvě části také rychle překonáte. Už po pár minutách získají vaše prsty jistotu a vy se tak rychle dostanete na svoje obvyklé tempo práce. Klávesnice je docela tichá, dotyk na klávesách je jistý a pozvednuté okraje vám dobře vedou prsty, i když se snažíte psát poslepu. Klávesnice není podsvícená, ale popisky kláves jsou dobře vidět, protože jsou dostatečně kontrastní. Trochu zamrzí absence českých popisů kláves, takže pokud nepíšete po paměti, bude to chtít dokoupit si nalepovací popisky.

Klávesnice je svým rozložením uzpůsobena pro všechny tři nejpoužívanější platformy – Android, iOS i Windows. Navíc se dá spárovat najednou se dvěma zařízeními a mezi nimi se přepíná zase jednou klávesou – bleskově tak můžete pracovat s více zařízeními. K zařízením se připojuje prostřednictvím moderního standardu Bluetooth. Její napájení je realizováno malým micro-USB konektorem. Dle výrobce vydrží na jedno nabití i několik měsíců.

Detail pravého rohu klávesnice Klávesnice má velké a pohodlné klávesy

Klávesnice se složená vejde pohodlně do kapsy saka nebo do větší kapsy u kalhot. Zapíná a vypíná se pouhým otevřením a zavřením, takže nikde nemusíte hledat nějaké přepínače. Navíc se sama po několika minutách uspí, aby šetřila baterii.

Je pohodlná pro psaní textů, jakmile si zvyknete na mezeru rozdělující klávesy v polovině, bude se vám na ní psát dobře. Hrát hry na ní sice můžete, ale žádné zázraky v podobě programovatelných kláves nečekejte. Je to opravdu spíš pracovní nástroj.

Shrnutí

Microsoft Universal foldable keyboard je velice šikovná skládací klávesnice, pokud to s psaním na mobilních zařízeních myslíte opravdu vážně. Cena je sice trochu vyšší (kolem 2100 Kč), ale dostanete za to kvalitní kousek, který má mimochodem dost příjemnou povrchovou úpravu a hlavně přesně a dobře slouží svému účelu. Platíte i trochu za značku, dle našeho názoru by jí nižší cenovka slušela víc, ale pro ty, kdo potřebují skladnou klávesnici do kapsy, je to i tak dobrá volba.

Klady

+ Dobrá úprava
+ Velké klávesy s pozvednutými okraji, které dobře vedou prsty
+ Možnost mít připojených více zařízení najednou a snadné přepínání mezi nimi

Zápory

– Nemá české popisky
– Mezera mezi klávesami v místě ohybu, na což se dá ale zvyknout
– Vyšší cena

Podrobnosti o produktu získáte na Microsoft Universal foldable keyboard.

Michal Rada
O Autorovi - Michal Rada

Je odborníkem v oblasti e-governmentu a využívání informačních technologií ve veřejných službách na národní i evropské úrovni. Je také architektem EG. Kromě toho se věnuje… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)