TOPlist

Šikovný trik pro Google Keep: Vytvořte rychlou zkratku pro novou poznámku

Poznámky Google Keep

Nemohli jsme si nevšimnout, že aplikace pro poznámky od Googlu je mezi našimi čtenáři velmi oblíbená. Přinášíme vám proto šikovný trik pro Google Keep, který práci a zejména pak rychlé psaní poznámky výrazně usnadní.

Šikovný trik pro Google Keep: Vytváříme zkratku pro novou poznámku

Začít psát novou poznámku do Google Keep je snadné – stačí spustit aplikaci Google Keep a kliknout v dolním rohu na Zapsat poznámku. Může se ale stát, že doba, než aplikaci Google Keep na ploše naleznete a najdete to správné tlačítko, činí i několik drahocenných sekund. Jasně, není to razantní zdržení, ale proč si to trochu neusnadnit, že?

Pomocí nám bude Nova Launcher Prime, kde si vytvoříme zkratku na novou poznámku v Google Keep, která bude přístupná odkudkoliv z domácí obrazovky. Možnosti máme dvě – psaní nové poznámky můžete skrýt přímo pod ikonu aplikace a umístit sem gesto nebo použít samostatné gesto kdekoliv na domácí obrazovce. V prvním případě si ušetříme jen jedno kliknutí v aplikaci (Zapsat poznámku), v druhém případě ušetříme nejen toto kliknutí, ale i čas potřebný k hledání, kde máme ikonu Google Keep na ploše.

Google Keep - Notes and Lists
Google Keep - Notes and Lists
Nova Launcher Prime
Nova Launcher Prime

Rychlá poznámka jako spouštěč na ploše

V tomto případě využijeme triku z našeho článku s tipy pro Nova Launcher Prime – gesta při spuštění aplikace. Jak na to?

  1. Podržte prst na ikoně Google Keep na ploše a vyberte Editovat.
  2. Klikněte na Žádný pod Akce přetažením.
  3. Následně vyberte v záložce Zástupce možnost Aktivity, najděte Keep a potom .activities.ShareReceiverActivity (u nás druhá ikona Keep). Uložte tlačítkem Dokončeno.

Jak to nyní funguje? Pokud na vybranou ikonu kliknete prstem, dostanete se do aplikace Keep, jako by se nic nezměnilo. Pokud ale místo kliknutí přetáhnete přes ikonu prst směrem vzhůru, spustíte rovnou psaní nové poznámky, což z nás většina dělá velmi často.

Gesto na domácí obrazovce pro rychlou poznámku

Druhý způsob může ušetřit ještě více času. Stačí totiž kdekoliv na domácí obrazovce provést nastavené gesto (třeba otočení prstů ve směru hodinových ručiček) a rovnou se spustí nová poznámka. Tento šikovný trik pro Google Keep zajistí, že nemusíte ani hledat na ploše ikonu aplikace. Jak to provést?

  1. Přejděte do Nastavení pro Nova Launcher a následně do sekce Gesta a vstupy.
  2. Vyberte si gesto, které chcete použít, a klikněte na něj.
  3. Následně vyberte v záložce Zástupce možnost Aktivity, najděte Keep a potom .activities.ShareReceiverActivity (u nás druhá ikona Keep).

Využijete tento šikovný trik pro Google Keep?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)