TOPlist

Aplikace SHORE a Google Glass – určete emoce pomocí fotoaparátu

Google Glass ico Glass

Chytré brýle Google Glass jsou pro vývojáře dostupné již nějaký ten pátek. Někteří z nich se chopili příležitosti a rychle přispěchali s vlastními aplikacemi pro toto chytré příslušenství. Jedni z nich jsou vývojáři, kteří stojí za aplikací SHORE. Pojďme se společně podívat na to, co zajímavého tato aplikace dokáže.

SHORE Google Glass

Zkratka SHORE znamená Sophisticated High-speed Object Recognition Engine, v češtině propracovaný vysokorychlostní nástroj pro rozpoznávání objektů. Tato aplikace plní přesně to, co byste od ní podle názvu mohli očekávat – rozpoznává objekty z reality pomocí kamery na mobilním zařízení. Aby toho nebylo málo, tak aplikace dokáže díky velmi rozsáhlé databázi rozpoznat a udělat analýzu lidského obličeje. V tento okamžik dokáže SHORE určit následující lidské emoce – vztek, štěstí, smutek a překvapení. Kromě toho také dokáže určit přibližný věk. K analýze není potřeba internetové připojení, je prováděna v reálném čase, a to přímo na vašem zařízení.

Aplikace SHORE byla přeportována na chytrá zařízení, aby ukázala, co všechno je v dnešní době možné. Vývojáři bohužel v tuto chvíli neplánují širší rozšíření mezi veřejnost. Je ale možné, že tomu bude v budoucnu jinak.

Fraunhofer IIS – SHORE Google Glass 2014

Fraunhofer IIS - SHORE Google Glass 2014

 

Líbí se vám aplikace SHORE na chytrých brýlých Google Glass?

Zdroj: Google Glass Fans

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)