Telefon Sharp Aquos Xx 304SH: japonský krasavec s ultratenkým rámečkem

sharp_ico

Sharp představil svou novou vlajkovou loď pro trh chytrých telefonů Aquos Xx 304SH, určenou pro japonského mobilního operátora Softbank. Mobil by měl přijít do prodeje již příští měsíc, nicméně jeho cena zatím nebyla oznámena.

Sharp Aquos Xx 304SH Sharp Aquos Xx 304SH

Charakteristickým rysem tohoto zařízení je velmi tenký rámeček, díky kterému obrazovka zabírá 79 % čelní plochy. Takřka tradicí je u této značky odolnost proti prachu a vodě, v tomto případě dle standardu IP57. Telefon je tenký jen 9 milimetrů a v těle z hliníku nabízí 5,2″ displej s rozlišením Full HD (1080 x 1920 obrazových bodů) vyrobený technologií IGZO.

V útrobách se skrývá čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 (MSM8974-AB) taktovaný na 2,3 GHz s grafickým akcelerátorem Adreno 330. K dispozici jsou 2 GB operační paměti a solidních 32 GB interního úložiště, které lze navíc rozšířit paměťovými kartami microSD o dalších až 128 GB. Energii zajišťuje akumulátor s kapacitou 2 600 mAh.

K pořizování snímků má nový Aquos Xx 304SH 13,1Mpx fotoaparát s clonou f/1,9 a přední 2,1Mpx kameru. Z hlediska konektivity můžeme zmínit Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 4.0, NFC, 4G LTE a infračervený port.

Rozměry telefonu jsou 135 x 72 x 9 mm při váze 137 gramů a bude se prodávat v různých barevných variantách, včetně modré, zlaté, černé a červené. Operačním systémem má být Android 4.4 KitKat. Patrně jediným zásadním nedostatkem tohoto telefonu je skutečnost, že v dohledné době nebude dostupný mimo japonské ostrovy.

Telefon se bude prodávat v různých barevných variantách Telefon se bude prodávat v různých barevných variantách

Zdroje: 4PDA, Phone Arena, GSM Arena, Sharp, Softpedia, Phones Review.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)