TOPlist

Seene přinese 3D skenování i do vašeho smartphonu

Seene titul

Obvious Engeneering, startup stojící za 3D fotoaplikací Seene, pracuje na možnosti proměnit prakticky jakýkoli smartphone na 3D scanner. Díky tomu můžete například snímat různé předměty ve 360°. Veškeré výpočty přitom probíhají přímo ve smartphonu, takže nepotřebují žádné dodatečné úpravy či další speciální software či jiné vybavení. Takto nasnímaný model pak můžete exportovat například do formátu použitelného pro 3D tiskárny. Seene by se dle slov svých tvůrců mělo svými schopnostmi zaznamenávání 3D geometrie a tvarování vyrovnat dokonce i 3D scannerům, pro tyto úkony určeným.

Seene Full 3D Capture preview

Seene Full 3D Capture preview

Krom toho Seene umožní například nasnímat váš obličej pro další použití, například ve virtuální realitě. Zajímavě zní i mapování 3D objektů do prostoru skrze fotoaparát telefonu či tabletu, a to v reálném čase. Tato rozšířená realita pak může být použita například v kombinaci s nějakými reálnými objekty namapováním 3D modelu či animace právě na tyto objekty. Samozřejmostí pak je možnost své 3D výtvory přes aplikaci sdílet.

Oe – SLAM – Mapping and Tracking Large Spaces and Small Objects

Oe - SLAM - Mapping and Tracking Large Spaces and Small Objects

Seene – Digital x Physical toy prototype

Seene - Digital x Physical toy prototype

Tvůrci slibují uvolnění aplikace se všemi zmíněnými funkcemi již ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

Pokud si chcete vyzkoušet současnou fotoaplikaci Seene, můžete si ji nainstalovat z Google Play.

Seene
Seene

Co na 3D snímání pomocí Seene říkáte? Našli byste pro něj reálné využití i vy?

Zdroj: seene.co.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)