Jak snadno a rychle sdílet zážitky s přáteli či rodinou?

whatsapp sdílení

Jak jedním kliknutím sdílet zajímavou fotografii, video či pouhou zprávu více osobám najednou? To si dnes ukážeme díky oblíbené aplikaci Whatsapp a skupinám, které v ní lze snadno vytvářet.

Whatsapp: oblíbený „kecálek“ se spoustou funkcí

Tato aplikace je známa po celém světě díky své jednoduchosti a existenci na více platformách. Díky ní můžete jednoduše komunikovat a sdílet obsah nejen mezi telefony s Androidem, ale také s iOS či Windows Phone a dalšími. Její používání je 1. rok zdarma, poté si žádá směšný dolar za rok.

Jak založit účet na Whatsapp?

Aplikace Whatsapp není vázána na žádný účet, ale přímo na vaši SIM kartu (telefonní číslo). Při prvním spuštění tedy budete dotázáni na vaše telefonní číslo, na které bude následně odeslána speciální SMS (bude se vám účtovat jako běžná SMS). Po přijetí této SMS Whatsapp sám nastaví vše potřebné – stačí již pouze zadat svou přezdívku, případně obrázek.

Jak vytvořit skupinu uživatelů?

Sdílet zprávy a multimédia s více uživateli najednou je snadné – stačí si vytvořit skupiny složené z kýžených kontaktů a položky posílat zde. Díky tomu každý člen skupiny, do které zprávu zašlete, si ji může pohodlně přečíst. Nemusíte již tedy psát každému zvlášť.

V hlavním okně aplikace zvolme ikonu tří teček v pravém horním rohu a následně volbu Nová skupina. Zadejme název skupiny, případně obrázek v levém horním rohu (název skupiny a obrázek uvidí všichni členové). V dalším kroku lze ikonou plusu přidat kontakty, které pozvete do skupiny, a volbou Hotovo vytvořit skupinu.

Jak odesílat zprávy a sdílet multimédia do skupin?

Všechny vytvořené skupiny se zobrazují v záložce CHATY mezi ostatními kontakty. Psaní do skupin se tedy z pohledu uživatele neliší od psaní jednotlivým kontaktům. Postačí kliknout na název skupiny a v následném okně psát zprávu či sdílet data. Fotografie pak lze sdílet pomocí ikonky sponky v pravém horním rohu a výběru Galerie. Podržením prstu na jedné z fotografií lze následným klikáním přidat více snímků do jedné zprávy.

Používáte na sdílení zážitků Whatsapp či jinou aplikaci?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)