TOPlist

Samsung SmartBulb – chytrá žárovka, která vydrží 10 let

samsung smartbulb cover

Již začátkem roku, během veletrhu CES 2014, jsme vás informovali o projektu Samsung Smart Home. Jak dobře víme, korejský gigant nevyrábí pouze smartphony a tablety, ale i televize a další domácí elektroniku od ledničky až po pračky. Projekt chytrého domu by tedy měl všechny zařízení propojit v jeden inteligentní a fungující ekosystém komunikující skrze  „Samsung Smart Home Protocol“.

samsung-smarthome

 

Výrobce aktuálně představil jeden dílek do skládačky – chytrou LED žárovku Samsung SmartBulb. Kromě toho, že svítí, umí komunikovat s vaším mobilním telefonem skrze Bluetooth. Musíme říct, že Samsung rozhodně není první. Chytrou žárovku představilo například LG nebo Phillips. Recenzi žárovky LIFX pro vás připravil Karel Kilián. A co umí ta od Samsungu? Telefonem můžete kontrolovat intenzitu svitu nebo volit mezi odstíny bílé – od studené po teplou. Disko barvičky Samsung SmartBulb neumí. Ale pozor, podle Samsungu prý vydrží svítit 15 tisíc hodin nebo zhruba 10 let. To je pořádná výdrž. O ceně zatím nic nevíme, ale například LG prodává svůj chytrý zdroj světla za zhruba 30$.

samsung smartbulb

Zdroj: Engadget.

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)