TOPlist

Samsung si patentoval nový design tabletu – „transformeru“

samsung_transformer

Jako první přišel s konceptem rozkládacího tabletu – „transformeru“ Asus. Hlavní myšlenka byla, že se víceméně obyčejný tablet promění vložením do dokovací stanice s klávesnicí v netbook či malý notebook. Nový typ zařízení uživatele zaujal, proto se o tento formát začali zajímat také ostatní výrobci, mezi kterými nemůže chybět Samsung. Právě jihokorejský výrobce si nedávno zaregistroval nový patent.

V podstatě všichni výrobci ve větší či menší míře napodobují myšlenku a design, vycházející z řady Asus Transformer. Samsung původní nápad o něco vylepšil, ale zatím ne tak radikálně, jako to udělalo Lenovo se svým modelem Yoga.

Ilustrace tabletu-transformeru od Samsungu Ilustrace tabletu-transformeru od Samsungu

V minulosti jsme mohli opakovaně vidět důkazy o tom, že Samsung pracuje na novém designu a provedení svého budoucího tabletu. Tentokrát přibyl další důkaz v podobě dokumentace k žádosti o patent, doprovázené ilustracemi, kde můžeme vidět neobvyklý způsob připojení tabletu/obrazovky ke klávesnici/dokovací stanici.

Konstruktéři se tentokrát rozhodli místo typických otočných západek použít na dokovací stanici válcové uchycení, do kterého se tablet zasune. Na obrázku je také vidět stylus (pravděpodobně S-Pen), pro který se našlo umístění v kloubu tabletu.

Ilustrace tabletu-transformeru od Samsungu Ilustrace tabletu-transformeru od Samsungu

Z dokumentace nelze v tuto chvíli vyčíst, zda se jedná o koncept ATIV Tabu, na kterém poběží operační systém Windows, nebo jestli půjde o řešení založené na Androidu. Jen o něco méně pravděpodobné je, že novinka bude mít jako operační systém Tizen či Chrome OS.

Zatím můžeme z tohoto úniku usuzovat pouze to, že Samsung v dohledné době představí tablet s novým mechanismem upevnění k dokovací stanici.

Zdroj: Galaxy Droid.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (19)