TOPlist

Samsung prý představí Galaxy S5 v lednu na CESu

samsung-galaxy-s5

Podle informace korejského zpravodajského serveru Naver prý Samsung plánuje představit svou příští vlajkovou loď Galaxy S5 na veletrhu CES (Consumer Electronics Show), který bude probíhat od 7. do 10. ledna v Las Vegas.

Spěch s uvedením další generace je údajně dán zklamáním z prodejních výsledků aktuálního „top“ modelu Galaxy S4. Během prvních dvou měsíců se sice prodalo deset milionů kusů, avšak společnost je přesvědčena o tom, že současné prodeje neodpovídají skutečným možnostem Samsungu a mohou být mnohem vyšší. V souvislosti s těmito faktory prý bylo rozhodnuto o přesunutí oznámení Galaxy S5 již na leden.

Bude Samsung Galaxy S5 vypadat takto? Bude Samsung Galaxy S5 vypadat takto?

V minulosti představil Samsung Galaxy SII v únoru 2011, Galaxy S3 v květnu 2012 a S4 v březnu 2013. V případě S4 se proti předchozí generaci jednalo spíše o evoluční krok a mnozí zákazníci byli zklamáni faktem, že po stránce designu přišla „es čtyřka“ jen s drobnými změnami. Pokud by se zpráva o představení Galaxy S5 na CESu potvrdila, pak předběžně můžeme počítat se zahájením prodejů v únoru.

Bude Samsung Galaxy S5 vypadat takto? Bude Samsung Galaxy S5 vypadat takto?

Pokud jde o technické parametry, tak lze předpokládat 64bitový osmijádrový procesor Exynos 5430, 3 nebo 4 GB operační paměti, fotoaparát s rozlišením mezi 13 až 16 Mpx a optickou stabilizací. Často se také mluví o kovovém (nejčastěji hliníkovém) těle, vodotěsnosti a odolnosti proti prachu, možná se objeví i snímač otisků prstů. Očekávat můžeme také operační systém Android 4.4 KitKat.

Bude Samsung Galaxy S5 vypadat takto? Bude Samsung Galaxy S5 vypadat takto?

Z našeho pohledu je tato zpráva pouze odvážnou spekulací. V první řadě proto, že by nedávalo velký smysl uvádět nový špičkový model tak krátce po předchozím. Navíc o tom, zda Samsung na CESu, první významnější akci v roce, představí nějaké důležité modely, se spekuluje rok co rok, ale dosud se tak nikdy nestalo. Samsung CES zanedbává a v posledních letech si prezentaci zásadních novinek odbýval v rámci vlastních akcí nazvaných „Samsung Unpacked“. Očekáváme, že stejně tomu bude i v následujícím roce a dovolíme si tipnout, že k představení Galaxy S5 dojde v březnu 2014. Jediné, co zatím víme jistě je, že Samsung informaci o lednovém představení své příští vlajkové lodi nepotvrdil, ani nevyvrátil.

Chcete-li se zasnít nad tím, jaký by mohl být příští „král Androidů“, doporučujeme náš článek Koncepty Samsungu Galaxy S5: bude opravdu tak skvělý?

Zdroje: 4PDA, VR-Zone, IB Times, Talk Android, Naver, CNET a Android Headlines.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)