Samsung přestavil model Galaxy Core Advance

Galaxy Core Advance

Společnost Samsung dnes oficiálně představila další model do své Galaxy rodiny. Konkrétně se jedná o Galaxy Core Advance, který najde své místo ve střední třídě. Vzhled, jak je u Samsungu poslední dobou zvykem, příliš neohromí, jedná se o klasický plastový „oblázek“.

Displej o velikosti 4,7 palce nabízí WVGA rozlišení a technologii TFT. O výkon se bude starat dvoujádrový procesor o taktu 1,2 GHz, který doplní 1 GB operační paměti. Vnitřní 8 GB paměť je možné doplnit až o dalších 64 GB pomocí microSD karty. Nejnovější Samsung měří 133,3 x 70,5 x 9,7 mm a váží 145 gramů.

Samsung Galaxy Core Advance

 

 

Na zadní straně nalezneme 5 Mpx fotoaparát s autofokusem a přisvětlovací LED diodou, na té přední pak VGA kameru. Z další výbavy můžeme zmínit WiFi b/g/n, NFC, Bluetooth 4.0, GPS a GLONASS. Baterie má kapacitu 2000 mAh. Galaxy Core Advance nenabídne podporu LTE.

Konstrukce je klasická, i přesto na ní lze najít zajímavé prvky. Pod displejem nalezneme trojici klasických, avšak v tomto případě hardwarových tlačítek. Potěší také hardwarová spoušť fotoaparátu, která je v dnešní době spíše výjimkou. Nad ní, na pravém boku, našlo místo další nezvyklé tlačítko, jedná se o klávesu pro spuštění hlasového záznamu.

Samsung Galaxy Core Advance

Přístroj bude dodáván s operačním systémem Android 4.2 Jelly Bean. Dostupný bude na začátku roku 2014 ve dvou barevných variantách. Cena zatím nebyla zveřejněna. Za jakou cenu byste si dokázali představit Samsung Galaxy Core Advance na našem trhu?

Zdroj: GSM Arena

Filip Valtr
O Autorovi - Filip Valtr

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (21)