Samsung představil další véčko s Androidem: Galaxy Golden

galaxy_golden_ico

Společnost Samsung dnes v Koreji oficiálně představila další véčko s AndroidemGalaxy Golden (SHV-E400). O existenci tohoto zařízení jste mohli na našem webu v uplynulém měsíci slyšet hned dvakrát – podle původních zpráv se totiž telefon měl jmenovat Galaxy Folder.

Specifikace telefonu v pro tento segment neobvyklém provedení čítá dva dotykové displeje typu Super AMOLED, oba s úhlopříčkou 3,7 palce a rozlišením 800 x 480 obrazových bodů. Vcelku logicky je jeden z displejů na přední straně telefonu, takže ho lze použít i u zavřeného telefonu, zatímco druhá obrazovka je používána v otevřeném stavu společně s hardwarovou klávesnicí.

Srdcem je dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 (původní informace mluvily o Snapdragonu S4) s taktovací frekvencí 1,7 GHz (stejný, jako v Samsungu Galaxy S4 mini a Galaxy Mega 6.3), dále mohou zákazníci počítat se 2 GB operační paměti, podporou LTE, moduly Wi-Fi, Bluetooth, GPS, FM rádio a NFC (s podporou S Beam).

K dispozici jsou dva fotoaparáty – hlavní s rozlišením 8 Mpx a LEDovým bleskem a přední 1,9Mpx. Přísun elektrické energie bude zajišťovat baterie s kapacitou 1820 mAh. Rozměry zařízení jsou 118 x 59,5 x 15,8 milimetrů při hmotnosti 179 gramů.

Operačním systémem je Android 4.2.2 Jelly Bean s proprietární grafickou nadstavbou TouchWiz.

Přístroj je údajně určen pro uživatele středního a staršího věku, především pak pro ty, kteří jsou zvyklí na tradiční telefony. Nabídne klasickou alfanumerickou klávesnici a speciální volitelné „zjednodušené uživatelské rozhraní“, připravené speciálně pro tento model.

Zdá se, že přítomnost dvou displejů a „šampaňská zlatá“ barva má vliv na konečnou cenu Galaxy Golden – v Koreji tento smartphone přijde na 799 700 jihokorejských wonů, což je v aktuálním kurzu asi 13 900 Kč. Podle dosavadních informací se ale novinka neobjeví na zahraničních trzích a bude v prodeji pouze u korejských mobilních operátorů.

Před týdnem Samsung představil méně vybavené véčko se 3,3″ obrazovkami Samsung Hennessy (SCH-W789), o kterém jsme informovali v aktualitě.

Zdroje: Hi-Tech, FoneArena, Android Community, Samsung Tomorrow, VR Zone, Ubergizmo, NDTV Gadgets.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)