Samsung potvrzuje: Jelly Bean pro Galaxy S III bude v říjnu

galaxys3jelly_ico

Samsung v minulosti nevynikal právě nejrychlejšími aktualizacemi – vždyť řada zákazníků tohoto jihokorejského výrobce stále čeká na Android 4.0 Ice Cream Sandwich (leckdy nesou ale svůj podíl viny operátoři), někteří se dokonce nedočkají nikdy. Alespoň majitelé aktuální vlajkové lodi mají důvod k radosti – Samsung podle serveru CNET.UK oficiálně ohlásil, že Android 4.1 Jelly Bean bude pro Galaxy S III uvolněn v průběhu října. Konkrétní datum zatím nebylo sděleno, nicméně nemůžeme pominout fakt, že původně se dokonce hovořilo o dostupnosti na konci srpna. Jako první samozřejmě nový Android dostanou nebrandované telefony, zakoupené v běžné obchodní síti. Jestliže máte telefon zakoupený u operátora, budete si muset počkat, než do nového firmwaru naimplementuje a otestuje své funkce a aplikace. V případě brandovaných telefonů bychom tedy nečekali Jelly Bean dříve než v listopadu či prosinci.

Jelly Bean pro Galaxy S III bude v říjnu

Jelly Bean pro Galaxy S III bude v říjnu

Aktualizace bude dostupná běžným způsobem – tedy jak formou OTA („over the air“ – vzduchem), tak také přes software Samsung Kies.

V uplynulých týdnech se objevilo již několik uniklých sestavení firmware s Androidem 4.1. Z toho lze dedukovat, že Samsung se usilovně snaží o to, aby jeho vlajková lodí dostala aktuální verzi Androidu tak rychle, jak to bude možné.

Zdroje: Talk Android, Android Community, CNET, Droid-Life, Android Police a AndroidSPIN.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (18)