Samsung oznamuje Galaxy Ace 2 a Galaxy Mini 2

nove_samsungy

Samsung dnes oficiálně oznámil aktualizované verze svých telefonů Galaxy Ace 2 a Galaxy Mini 2, které nahradí stávající modely a přinesou lepší procesory, displeje a fotoaparáty. Na obou zařízeních poběží nad Androidem 2.3 Gingerbread grafická nadstavba Samsung TouchWiz 4.0.

Samsung Galaxy Ace 2

Srdcem inovovaného Galaxy Ace 2 bude dvoujádrový 800MHz procesor, kterému bude sekundovat solidních 768 MB operační paměti. K zobrazování a ovládání bude telefon osazen displejem s úhlopříčkou 3,8 palců a rozlišením 480 x 800 bodů (WVGA). Celkové rozměry zařízení jsou 62,2 x 118,3 x 10,5 mm, hmotnost pak 122 gramů. K pořizování snímků poslouží 5MPx fotoaparát s LEDovým bleskem, doplněný na čelní straně kamerou pro videohovory, schopnou snímat obraz v rozlišení VGA. Z dalších parametrů jmenujme 4 GB interní paměti, konektivitu HSPA, nebo 1500mAh baterii.

Z hlediska software se budoucí majitelé mohou těšit na klasickou doplňkovou výbavu tohoto výrobce, čítající ChatON, Social Hub, Media Hub a Game Hub. Předpokládá se, že Samsung Galaxy Ace 2 bude ve Velké Británii dostupný od dubna.

Samsung Galaxy Mini 2

Menší bratříček, mířící na nejnižší segment trhu, Galaxy Mini 2, bude osazen 800MHz procesorem s jedním jádrem a 512 MB RAM. Kromě menší operační paměti nabídne též konzervativnější 3,27palcovou obrazovku s rozlišením 320 x 480 bodů (HVGA). Fotoaparát bude schopen pořizovat snímky v rozlišení 3 MPx, čelní kamera patrně nebude přítomna. Softwarová výbava bude obdobná, jako v případě Ace 2. Počítat můžete se 4 GB interní paměti a akumulátorem s kapacitou 1300 mAh. Rozměry telefonu jsou 58,6 x 109,4 x 11,9 mm, pomyslná ručička váhy se zastaví na 106,8 gramech. Galaxy Mini 2 přijde na francouzský trh pravděpodobně již v březnu.

Oba telefony přinesou, kromě již zmíněného, Bluetooth verze 3.0, USB 2.0, Wi-Fi standardů 802.11 b/g/n, GPS, akcelerometr a digitální kompas,

Samsung ve své tiskové zprávě definuje telefony jako „ideální zařízení pro uživatele s aktivním životním stylem, kteří si cení osobnost a styl bez kompromisů.“

Server Android Police komentuje, že zatímco společnosti HTC a Motorola slíbily vydávat méně telefonů a zaměřit se na kvalitu, Samsung přichází s jedním telefonem za druhým a jejich jména se podobají dalším jeho modelům. Kromě toho, že všechny telefony a tablety Samsung nesou označení Galaxy, připomeňme kromě původního Ace třeba nedávno oznámený Ace Plus či Galaxy Ace La Fleur.

Zdroje: Android Central, Android Police, tisková zpráva společnosti Samsung

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)