TOPlist

Volání skrze prst, chytrý pásek a magický ovladač. Samsung chystá zajímavé novinky

samsung TipTalk 2

Na lednovém veletrhu CES v Las Vegas se budou dít věci. Výrobci zde každoročně představují nová zařízení a chybět nemůže ani Samsung. Ten si pro nás připravil hned trojici velmi zajímavých zařízení – chytrý pásek Welt, telefonování skrze prst TipTalk a ovladač k virtuální realitě.

TipTalk: Sluchátka již nebudete potřebovat, stačí prst

Z novinek od společnosti Samsung nás rozhodně nejvíce zaujal projekt TipTalk. Díky němu by se handsfree mohla stát minulostí, sluchátko do ucha už totiž nebude potřeba. Samsung TipTalk sází na přenos zvuku pomocí těla a podle všeho bude stačit zasunout do ucha pouze prst (podobný přenos zvuku mají například Google Glass). Zapotřebí bude jen speciální pásek, který lze kombinovat s analogovými i digitálními hodinkami. Ten bude bezdrátově propojen s mobilním telefonem – poslouchat tak lze hudbu i vykonávat telefonní hovory. Těšíme se na další detaily.

samsung TipTalk

Welt: Chytrý opasek, který sleduje vaše tělo

Druhá novinka se bude v novém roce a zejména po vánočním přejídání hodit. Samsung Welt představuje chytrý pásek, který měří obvod vašeho pasu či denní aktivitu jako krokoměr a dobu sezení. Samozřejmostí bude propojení s mobilním telefonem a zaznamenávání těchto údajů. Speciální aplikace by pak na základě získaných údajů měla sestavit ideální plán pro vaše tělo.

samsung welt

rink: Pohybový ovladač pro virtuální realitu

Virtuální realita je sice stále ještě v plenkách, vyzkoušet si ji ale může dnes úplně každý. A to díky Google CardBoard levně. Stále ovšem chybí možnost, jak hry ovládat. Povětšinou si musíme vystačit s pouhým otáčením hlavy, což je mnohdy limitující. Samsung proto chystá speciální ovladač, pomocí kterého zapojíme ruce. A to znamená značné rozšíření možností virtuální reality.

Na oficiální fotografii je ovladač znázorněn jako tenisová raketa, což si dokážeme ihned představit. Pokud by se podařilo v budoucnu implementovat i senzor pro chůzi a pohyby dalších částí těla, máme se rozhodně na co těšit.

samsung rink

Kdy se novinek společnosti Samsung dočkáme?

Možnost osahat si novinky budou mít návštěvníci veletrhu CES 2016, který se uskuteční 6. – 9. ledna v Las Vegas. V ten čas se, doufejme, dočkáme více podrobností.

Bohužel není jisté, kdy se novinky dostanou na trh a kdy si je budeme moci vyzkoušet v redakci. Rozhodně se ale těšíme, až ten moment nastane.

zdroj: news.sam

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)