Samsung Gear VR 2016: Virtuální realita nejen pro Galaxy Note7

Samsung Gear VR 2016-1

Samsung na začátku měsíce představil novinku v podobě telefonu Galaxy Note7, trochu v ústraní pak zůstala i druhá novinka – headset pro virtuální realitu Samsung Gear VR 2016. Pojďme si ji v krátkosti představit.

Samsung Gear VR 2016: USB-C a spíše drobné změny

Odlehčenou verzi virtuální reality od Samsungu jsme vám již představili v samostatné recenzi a nutno podotknout, že verze Samsung Gear VR 2016 se oproti starším modelům příliš neodlišuje. Ono se tak trochu ukazuje, že nový headset vznikl hlavně kvůli telefonu Galaxy Note7, který přišel s USB-C konektorem. A na to zkrátka starší headsety nejsou připraveny.

Zároveň ale zůstala zachována kompatibilita i se staršími modely S6 (Edge), S6+, S7 (Edge) i Note 5. Stačí jen vyměnit USB-C konektor za starší MicroUSB, který je v balení. A další změny? Těch je opravdu jen pár, změnil se například touchpad, který je již pouze rovnou ploškou s vyznačeným středem, a přibylo tlačítko pro návrat domů. Samotné čočky jsou pak o něco větší a nabídnou nově až 101° pozorovací úhel.

Samsung Gear VR (2016)

Samsung Gear VR (2016)

Samsung Gear VR jinak kráčí v zaběhnutém konceptu a sází i na spolupráci Samsungu a společnosti Oculus. Headset se nám zdá subjektivně trochu pohodlnější než předchozí generace a na novinky v ovládání jsme si rychle zvykli. Velké rozdíly mezi headsety ale rozhodně nečekejte. Spíše je vidět, že Samsung potřeboval vydat nový model, který by umožnil použití i Notu7 s USB-C konektorem. Headset se pomalu dostává na český trh a jeho cena se pohybuje okolo částky 3 500 Kč.

Používáte virtuální realitu ve svém telefonu?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)