Samsung Gear Live – chytré hodinky s Android Wear

gear-live-specs

Každý správný fanoušek mobilního systému Android měl dnešní den viditelně poznamenaný v kalendáři, neboť právě 25. červen se nesl ve znamení akce Google I/O. Tvůrce Androidu na své akci každoročně představuje novinky ohledně mobilního systému Android a svých služeb. Velkým lákadlem letošní akce Google I/O byl systém nejen pro chytré hodinky s názvem Android Wear. Možná trochu překvapivě představil Google také zařízení Samsung Gear Live, které sází právě na Android Wear a zároveň by mělo být od dnešního dne dostupné v Obchodu Play. Jaké chytré hodinky Samsung Gear Live jsou?

gear-live-specs

Hlavní část tvoří 1,63″ SuperAMOLED displej, který se pochlubí rozlišením 320 x 320 pixelů. Hodinky jsou navíc poháněny procesorem s frekvencí 1,2 GHz, kterému sekunduje 512 MB RAM paměti a 4GB vnitřní úložiště. Hodinky při životě drží baterie s kapacitou 300 mAh, která slibuje výdrž maximálně několik dní (po zkušenostech s hodinkami Samsung Gear 2). Hodinky Samsung Gear Live se pochlubí voděodolnou konstrukcí s certifikací IP67, snímačem srdečního tepu a vyměnitelným páskem. K telefonu se samozřejmě připojují skrze bezdrátovou technologii Bluetooth 4.0 s funkcí Low Energy.

android-26

A kolik za chytré hodinky Samsung Gear Live zaplatíme? Pokud se vám podaří objednat chytré hodinky z Obchodu Play (českým uživatelům to nepůjde), tak se cena vyšplhá na 199 dolarů (tedy přibližně 4000 Kč).

zdroj: androidcentral.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)