TOPlist

Samsung Galaxy S5 prý bude z hliníku

galaxy_s5_ico

Prakticky není pochyb o tom, že jihokorejský Samsung vydá příští rok Galaxy S5 – pokračovatele letošní „es čtyřky“, jež za méně než měsíc dosáhla více než 40 10 milionů prodejů. Ačkoli jsou telefony řady Galaxy S nejprodávanějšími smartphony s Androidem, stále je co vylepšovat z hlediska designu i použitých materiálů. Zatímco loňský Galaxy S III rozezná od letošního Galaxy S4 jen ten, kdo se aktivně zajímá o novinky ze světa mobilních telefonů, příští model možná dozná radikální změny. Samsung Galaxy S5 totiž bude součástí nového designového směru společnosti s názvem „Design 3.0„.

Patrně jste také při představování letošních vlajkových lodí zaznamenali, že se velcí výrobci snaží, aby jejich smartphony působily prémiovým dojmem, ať už jde o HTC One nebo Sony Xperii Z, a používají materiály, jako je hliník nebo tvrzené sklo. Redaktoři serveru Android Geeks využili svých konexí a podařilo se jim z důvěryhodného zdroje získat informaci, že Samsung Galaxy S5 bude mít hliníkové tělo.

Ze dvou aktuálně schůdných variant si Samsung vybral cestu svého největšího rivala HTC, jehož zákazníci jako jednu z výhod této značky často zmiňují právě hliníkové šasi. Samsung „v hliníku“ by mohl zaujmout také příznivce Apple – přeci jen pro nezaujatého laika bude současný iPhone proti Galaxy S4 většinou atraktivnější.

Bude nějak takto vypadat Samsung Galaxy S5? Bude nějak takto vypadat Samsung Galaxy S5?

Ačkoli si zatím můžeme jen představovat, co vlastně znamená koncept „Design 3.0“ z hlediska vzhledu, server Android Geeks si stojí za tvrzením, že Samsung začne používat hliník pro své high-endové smartphony a Samsung Galaxy S5 bude prvním, který bude vyroben v tomto duchu.

Hliníková konstrukce má samozřejmě i své nevýhody. Tou hlavní je, že použití konstrukce unibody (která je mezi výrobci telefonů docela populární) neumožňuje uživatelům vyjmout baterii, což je vysoce ceněný aspekt mezi uživateli, kteří hodně cestují.

Nedávno Samsung uvedl, že společnost bere v úvahu, jak rychle a efektivně je možné výrobek vyrobit, což byl údajný důvod, proč Samsungy Galaxy S měly plastová těla. Vzhledem k tomu, že vlajkové lodi Samsungu jsou každým rokem populárnější, lze očekávat, že poptávka po Galaxy S5 předčí svého předchůdce. Měli bychom se obávat nedostatku zásob, pokud bude vyroben z hliníku?

Samozřejmě je příliš brzy na spekulace o Samsungu Galaxy S5, protože se ho dočkáme nejdříve za rok, a během té doby se může změnit spousta věcí. Informace o přechodu z plastu na hliník zní ale velmi lákavě, nemyslíte?

Zdroj: Android Geeks.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (51)