Samsung Galaxy S5 bude patrně představen koncem února na MWC

s5_ico

Patrně nejočekávanějším telefonem začátku roku 2014 je nová vlajková loď Samsungu, která s velkou pravděpodobností ponese název Galaxy S5. Od tohoto modelu se očekává, že odstraní všechny kritizované nedostatky předchozích generací, takže kromě dalších vylepšení bychom se například mohli dočkat kovového těla (přinejmenším se počítá s jednou variantou, která bude mít tělo z kovu).

Na Internetu se objevila řada spekulací a „zaručených informací“ o hardwarové stránce – vězte tedy, že Galaxy S5 by mohl přijít s displejem, který bude mít rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů. Dále se můžeme těšit na procesor, taktovaný na 2,5 GHz, přičemž s velkou pravděpodobností půjde alespoň v jedné z verzí o Qualcomm Snapdragon 805 a/nebo Exynos 6, kterému budou sekundovat až 4 GB operační paměti.

Jeden z konceptů Samsungu Galaxy S5 Jeden z konceptů Samsungu Galaxy S5

Počítá se také s 16Mpx fotoaparátem, operačním systémem pochopitelně bude nejnovější Android 4.4 KitKat. Dříve se také v souvislosti s „es pětkou“ mluvilo o skeneru oční duhovky, nicméně tato informace zatím patří k těm méně věrohodným.

Zásadní otázkou nyní je, kdy Samsung pátou generaci rodiny Galaxy S představí. Poslední dobou je jako termín nejčastěji zmiňován konec února, kdy v katalánské metropoli Barceloně proběhne pravděpodobně nejdůležitější veletrh mobilní techniky Mobile World Congress (MWC). Naposledy tento termín uvedl renomovaný a často i dobře informovaný server SamMobile, který se jako na zdroj odvolává na korejskou mutaci ZDNetu. Dá se tak očekávat, že prodej by mohl být zahájen již v dubnu 2014.

Vývoj modelové řady Samsung Galaxy S Vývoj modelové řady Samsung Galaxy S

Uvedený termín není zcela nepravděpodobný – model Galaxy S4 sice představil Samsung v polovině března na samostatné akci Samsung Unpacked, stejně jako v případě Galaxy SIII. Samsung Galaxy SII byl ale v roce 2011 poprvé veřejně prezentován právě na MWC. Kromě nové vlajkové lodi jsou počátkem roku 2014 očekávána také další zařízení – jmenovitě Galaxy Note 3 Lite, Galaxy Grand Lite, Galaxy Tab 3 Lite a jeden nebo dva telefony nižší třídy.

Zdroje: Mobil Telefon, Android Next, IBTimes, Trusted Reviews, Softpedia, Ubergizmo, Geeky Gadgets, Android Headlines, GalaxyS5us, SamMobile a TechRadar.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (32)