Samsung Galaxy S III se po aktualizaci na Android 4.3 potýká s řadou problémů

s443problemy_ico

Aktuální zpráva: Samsung kvůli problémům zastavil aktualizaci Galaxy S III!

Když jsme před týdnem informovali o tom, že byla spuštěna oficiální aktualizace Android 4.3 pro Samsung Galaxy S III (I9300), netušili jsme, jaké problémy nakonec majitelům tohoto telefonu přinese. Většina českých a slovenských uživatelů se sice zatím nedočkala OTA update, což je možná dobře, ale ti, kteří již měli tu smůlu, případně si nainstalovali ROMku s novým systémem sami, rozhodně nemají důvod ke spokojenosti.

Uživatelé z různých koutů světa hlásí po instalaci a aktualizaci potíže – nejčastěji padají stížnosti na citelnou prodlevu odemykací obrazovky po stisku tlačítka Domů. Další si stěžují na nefungující budíky či problémy s Wi-Fi připojením, které je, když už se podaří se připojit, velmi pomalé. Tím ale seznam obtíží nekončí – část uživatelů narazila na částečnou či úplnou nefunkčnost některých aplikací, dále je zmiňována také vyšší spotřeba elektrické energie.

Zatím není ověřeno, zda se s potížemi potýkají jen ti, kteří si nainstalovali firmware sami, nebo se problémy týkají oficiální OTA aktualizace. Pokud by se potvrdila druhá varianta, pravděpodobně by Samsungu nezbylo nic jiného, než celý proces aktualizace zastavit.

Samsung Galaxy S III se po aktualizaci na Android 4.3 potýká s řadou problémů Samsung Galaxy S III se po aktualizaci na Android 4.3 potýká s řadou problémů

Reakce našich čtenářů s Androidem 4.3 vypadají zatím následovně:

  • spiderjoe a merlp se oprávněně podivují nad tím, že aplikace Fotoaparát zůstala ve stejné verzi, jako v předchozím Androidu.
  • Mob 4. listopadu oznamoval: „Nainstaloval jsem už včera a nějak se mi začala sekat muzika při přehrávání…“
  • Už 6. listopadu odpoledne se čtenář Láda ptal: „Taky se vám stává, že když chci telefon probudit tlačítkem, tak to trvá několik vteřin, než zareaguje?“.
  • Tentýž den LukeCZ komentoval: „Jinak mi přišla za tu jednu noc romka jako dost slušnej battery eater (snad to nějak půjde poladit) a startuje trochu pomaleji. Pak už je to plynulé, ale po startu se musí holt déle počkat, než se vše načte.“
  • tom o několik minut později hlásil další problém: „při přijmutí hovoru se mi občas nerozsvítí displej“.
  • Oba výše uvedené problémy potvrdili také uživatelé Chrastecky60, merlp a matesfm.
  • pilgrim a Andrea hlásí chybějící rozložení klávesnice 4×3, které Samsung pravděpodobně vypustil.
  • Asi nejvážnější problém oznamuje Petr – nefungující multitasking (předpokládáme, že se jedná o nefunkční přepínání mezi aplikacemi po dlouhém podržení tlačítka Domů). Později ten samý čtenář napsal: „Tak přišla aktualizace na 4.3, tak jsem aktualizoval. Po dni používání hrůza. Probuzení telefonu kolikrát trvá 5 vteřin, 3krát za 24 hodin zamrznutí a zmizel multitasking. Takže reklamace a zklamání. :-(“ Jeho slova potvrzuje v dalším komentáři Mirek.
  • Dojmy z nové verze shrnuje ve svém příspěvku jeckojecko: „Hrůza děs a neštovice, kolikrát musím i natvrdo vyndat baterku, abych odemkl telefon…nevíte někdo co s tím?“

Provedli jste aktualizaci Samsungu Galaxy S III na Android 4.3? Podělte se v diskuzi pod tímto článkem o své zkušenosti! Nezapomeňte přitom vést, zda se jedná o oficiální aktualizaci (tj. obdrželi jste ji skrze OTA nebo Samsung Kies), nebo jestli jste firmware instalovali sami.

Aktuální zpráva: Samsung kvůli problémům zastavil aktualizaci Galaxy S III!

Zdroje: Phones Review a SamMobile.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (295)