Samsung Galaxy Note7 oficiálně: Voděodolná konstrukce, nový S-Pen a snímač duhovky

Samsung Galaxy Note7 – uvod

Jihokorejská společnost dnes světu představila svůj nový klenot – Samsung Galaxy Note7. Novinka nabídne elegantní tělo s certifikací IP68, vynikající hardware, přesný stylus S-Pen a skener oční duhovky.

Design – kov a zakřivené sklo Corning Gorilla Glass 5

Jak jsme již předesílali, design se podobá letošním modelům řady S, což není žádné překvapení. A hlavně – kovová konstrukce a zakřivené sklo po obou stranách se zákazníkům líbí. Na první pohled připomíná nový Samsung Galaxy Note7 model S7 Edge. O ochranu displeje i zadní části se postará nejnovější tvrzené sklo Gorilla Glass 5. Přestože je nový přístroj po vzoru svých předchůdců vybaven stylusem S-Pen, i letošní Note nabídne voděodolnou konstrukci s certifikací IP68.

Samsung Galaxy Note7 - 2 Samsung Galaxy Note7 - 3

https://youtu.be/a0a6Y9JvPqo

Hardwarem opět na špici

Samsung Galaxy Note7 se zařadí po bok nejvýkonnějších a nejvybavenějších telefonů světa. Novinku bude na evropském trhu pohánět procesor z dílny Samsungu, přesněji osmijádrový Exynos 8890, který je doplněn 4GB RAM a 64GB vnitřním úložištěm. Nezapomnělo se ani na podporu paměťových karet až do velikosti 256 GB, NFC, barometer, snímač otisků prstů či moderní konektor USB-C. Baterie dosáhla kapacity 3500 mAh a dočkali jsme se i podpory bezdrátového nabíjení.

Displej nabídne úhlopříčku 5,7″, rozlišení 2560 x 1440 pixelů, díky čemuž jemnost dosahuje hodnoty 518 ppi. Technologií zůstává osvědčený Super AMOLED, nabídne Always-on display i funkci HDR. Jsme zvědaví, jak bude obraz vypadat v praxi, ale již letošní modely S ukazují, že bude panel opět patřit mezi to nejlepší na trhu. Nejnovější přístroj od Samsungu se pochlubí stejným fotoaparátem jako modely S7, přesněji Dual Pixel 12MPx snímačem s podporou optické stabilizace a světelností F1.7.

  • OS: Android 6.0.1 (Marshmallow)
  • Síť LTE: Cat. 12 / LTE Cat. 10 / LTE Cat. 9
  • Rozměry: 153,5 x 73,9 x 7,9 mm, hmotnost 169 g
  • CPU: Osmijádrový (2,3 GHz čtyřjádrový + 1,6 GHz čtyřjádrový), 64 bit, Exynos 8890
  • Paměť: 4 GB RAM (LPDDR4), 64 GB (UFS 2.0)
  • Displej: 5,7” Quad HD Dual edge Super AMOLED, 2560 x 1440 (518 ppi)
  • Fotoaparát: Dual Pixel 12MPx OIS (F1.7), Přední: 5 MP (F1.7)
  • Baterie: 3 500 mAh; rychlé nabíjení přes kabel i bezdrátově
  • Konektivita: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO (2×2) 620 Mbps, Bluetooth® v 4.2 LE, ANT+, USB Type-C, NFC, lokace (GPS, Glonass, Beidou)
  • Senzory: Barometer, snímač otisků prstů, gyro senzor, kompas, Hallův senzor, HR senzor, snímač oční duhovky, senzor přiblížení, světlo RGB

[aps_product_sz id=“405047″]

Samsung Galaxy Note7 - 1

S-Pen – lepší stylus než kdy dříve

Chloubou řady Note je S-Pen – přesný stylus pro ovládání telefonu. Samsung Galaxy Note7 dostal menší 0,7mm hrot a vylepšenou citlivost na tlak, uživatelé jej mohou používat dokonce i při mokrém displeji. Zajímavou novinkou je možnost psaní poznámek i na „vypnutý displej“, tedy jen v režimu Always-on. Přibyla také funkce Air Command pro snazší ovládání telefonu pohybem pera nad displejem.

https://youtu.be/bg6uxd1V4YA

Bezpečnost – nejen snímač otisků prstů, ale nově i oční duhovky

Spekulace se potvrdily. Samsung Galaxy Note7 nabídne uživatelům nejen tradiční senzor otisků prstů v domácím tlačítku, ale nově si poradí s autentifikací uživatele i skrze čtečku oční duhovky. Spolu se systémem pro ochranu soukromí Samsung Knox se bude jednat o zajímavou kombinaci. Jsme moc zvědaví, jak bude čtečka oční duhovky fungovat v praxi – její rychlost, přesnost i spolehlivost.

Samsung Galaxy Note7 - 4

Dorazí již 2. září, cena zatím velkým otazníkem

Telefonu Samsung Galaxy Note7 se čeští uživatelé dočkají již 2. září, od 16. do 30. srpna bude možné novinku předobjednat. Podle oficiální tiskové zprávy proběhne podobná akce jako v případě modelů Galaxy S7 – k objednávce u vybraných partnerů získají zákazníci jako odměnu nejnovější zařízení Gear VR. S cenou zůstává zatím Samsung tajemný a oficiální částku dosud oficiálně neprozradil. Jsme ale přesvědčeni, že se cenu dozvíme již velmi brzy.

Líbí se vám nový Samsung Galaxy Note7?

zdroj: samsung.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (37)