Samsung Galaxy Note 4 má mít 5,7″ QHD displej

note_4_ico

Server GSM Arena dostal do rukou informace o displeji připravovaného Samsungu Galaxy Note 4, které poskytl jeden z důvěryhodných utajovaných zdrojů. Podle tabulky s informacemi o chystaných telefonech a tabletech bude mít Note 4 patrně číslo modelu SM-N910 a kódové označení „Muscat“. Konkrétně číslo modelu bude N910x, přičemž poslední číslice bude sloužit k rozlišení verze přístroje – typicky 0 je pro zařízení s procesorem Exynos, 5 pro Snapdragon, 6 pro LTE verzi a 2 pro dualSIM.

Samsung Galaxy Note 4 má mít 5,7palcový QHD displej Samsung Galaxy Note 4 má mít 5,7palcový QHD displej

Původní zprávy hovořily o obrazovce s úhlopříčkou 5,9″ a rozlišením 2560 x 1440 obrazových bodů (QHD). Pokud tabulka odpovídá skutečnosti, pak by to znamenalo, že displej nakonec bude o něco menší – konkrétně bude mít úhlopříčku 5,7″, tedy stejnou jako Note 3, což by při uvedeném rozlišení znamenalo jemnost 515 PPI.

Důvodem, proč Samsung u nové generace Note ponechá stejnou velikost obrazovky, ačkoli dosud každá další verze rostla o 0,2″ (první Note měl 5,3″, druhý 5,5″ a třetí 5,7″), může být zakřivení obrazovky do stran (konkrétně má být použit OLED displej YOUM), o kterém kolují zvěsti přinejmenším od druhé poloviny dubna (viz zprávička Samsung Galaxy Note 4 možná bude mít zakřivený displej). Korejci se tak možná místo na zvětšování zaměřili na větší ergonomii a snazší ovladatelnost telefonu.

Jeden z renderů Galaxy Note 4 Jeden z renderů Galaxy Note 4

Podle dosavadních úniků bude Note 4 odolný proti vodě a prachu a měl by být poháněn procesorem Samsung Exynos Octa nebo Qualcomm Snapdragon 801 či 805 na 2,7 GHz. Fotoaparát nabídne rozlišení 20,1 Mpx (možná i optickou stabilizaci obrazu), pro aplikace a data by mohlo být připraveno 32 respektive 64 GB interního úložiště. Z dalších parametrů zmiňme podporu LTE Cat 4., Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 LE, NFC, IR a microUSB 3.0.

Očekáváme, že Samsung Galaxy Note 4 bude představen v září nebo v říjnu, ale v tuto chvíli se jedná o nepotvrzené spekulace.

V tabulce jsou dále údaje o těchto telefonech:

  • Galaxy S5 mini – K mini (Atlantic) – číslo modelu G800 – velikost obrazovky 4,5 palce – rozlišení 720p – 326 ppi
  • Galaxy S5 – K (Pacific) – číslo modelu G900 – velikost obrazovky 5,1 palce – rozlišení 1080p – 432 ppi
  • Galaxy S5 Prime – KQ (Lentis) – číslo modelu G906 – velikost obrazovky 5,2 palce – rozlišení QHD – 565 ppi

Zdroje: SamMobile, GSM Arena, Android Central, Android Geeks, Galaxy Droid, Android Headlines, Keinex, Android and Me.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)