Samsung Galaxy Note 4 dostane čtyři nové exkluzivní funkce

sgn4_ico

Poté, co Samsung představil v únoru svou vlajkovou loď pro letošní rok – Galaxy S5, se pozornost laické i odborné veřejnosti přesunula na další očekávaný model – Galaxy Note 4, který by dle posledních zvěstí měl být představen 3. září. Zařízení Samsung přitom kromě operačního systému Android obsahují také grafickou nadstavbu TouchWiz a exkluzivní aplikace, které na telefonech jiných výrobců nenajdete (případně je najdete, ovšem jen v jejich vlastní modifikaci). Galaxy Note 4 by podle interního zdroje měl nabídnout čtyři exkluzivní funkce, které výrobce zatím testuje na telefonech Galaxy S5 s Androidem 4.4.3, nicméně ve finále budou určeny právě pro očekávaný phablet.

Jeden z mnoha konceptů Galaxy Note 4 Jeden z mnoha konceptů Galaxy Note 4

Čtyři nové exkluzivní funkce Samsungu Galaxy Note 4

Podívejme se nyní ve zkratce na to, jaké novinky můžeme od Galaxy Note 4 očekávat:

  • Swype to launch Motion Launcher – pravděpodobně půjde o obdobu Motion Launch z HTC One M8. Funkce umožňuje uživateli gestem odemknout telefon a přejít na požadovanou aplikaci přímo z režimu spánku.
  • Aqua Capture – možnost pořizovat fotografie a natáčet videa pod vodou, což by v tomto případě znamenalo, že přístroj dostane vodotěsný kryt. Pravděpodobně půjde o obdobu režimu Aqua, který znají majitelé modelu S4 Active.
  • Multi Network for Booster – umožní kombinovat Wi-Fi a mobilní sítě pro rychlejší načítání dat. Nejspíš se bude jednat o obdobu funkce Download Booster z Galaxy S5.
  • Smart Fingerprint – rozšíření možností snímače otisků prstů. Pravděpodobně se bude jednat o nový způsob přizpůsobení akcí, které mohou být provedeny po přejetí prstu přes snímač otisků. Již čtečka v Galaxy S5 umožňuje definovat poměrně hodně funkcí – od jednoduchého odemknutí telefonu, až po složitější, jako jsou platby přes PayPal. „Smart Fingerprint“ tak pravděpodobně přidá ještě další funkce.
Jeden z mnoha konceptů Galaxy Note 4 Jeden z mnoha konceptů Galaxy Note 4

Podle posledních zpráv, bude mít novinka 5,7″ displej s rozlišením 2560 x 1440 obrazových bodů (jemnost 515 ppi), čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 805 na 2,5 GHz, 3 GB operační paměti, 32 GB interního úložiště, které půjde rozšířit pomocí microSD karty až o 128 GB, 16Mpx hlavní a 2Mpx fotoaparát na přední straně.

Jeden z mnoha konceptů Galaxy Note 4 Jeden z mnoha konceptů Galaxy Note 4

Zdroje: 4PDA, SamMobile, Galaxy Droid.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)