TOPlist

Samsung Galaxy Note 4 prý bude představen 3. září 2014

sgn4_ico

Po představení Samsungu Galaxy S5 se pozornost laické i odborné veřejnosti upřela k dalším očekávaným zařízením korejského výrobce, a to zejména k modelům Galaxy S5 Prime a Galaxy Note 4. Právě ke druhému jmenovanému phabletu máme pro vás zajímavou novinku – konkrétně datum, kdy má být představen.

Nejprve připomeňme, že loňský model Galaxy Note 3 byl představen 4. září. Vycházejme z logiky, že Samsung se drží tradic, proto lze předpokládat, že prezentace Galaxy Note 4 bude naplánována na 3. září. Jeden ze zasvěcených zaměstnanců to údajně potvrdil serveru Galaxy-Droid.ru s tím, že oficiální pozvánky pro novináře budou rozesílány kolem poloviny srpna.

Pro ty, kteří sledují aktivity jihokorejského výrobce, jistě není uvedený termín překvapením – Samsung oznamuje své vlajkové lodi vždy přibližně ve stejnou dobu, jako Apple své iPhony. V podobné době, jako Galaxy Note 4, by tak měl být představen také iPhone 6, který je očekáván na konci srpna, nebo začátkem září.

Z hlediska hardware by nový phablet od Samsungu měl pohánět čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 805, který bude mít k dispozici 3 GB operační paměti. Fotoaparát telefonu bude mít rozlišení 16 Mpx a optickou stabilizaci obrazu. Kolují také zvěsti, že by Galaxy Note 4 mohl mít zakřivený displej velký 5,7″ a rozlišení 1440 x 2560 obrazových bodů, čemuž odpovídá jemnost 515 ppi.

Vzhledem k tomu, že Galaxy S5 je vybaven čtečkou otisků prstů a snímačem tepové frekvence, lze očekávat, že tyto dvě funkce nabídne také Note 4. Pokud Google před představením nevydá novou verzi Androidu, bude mít přístroj pravděpodobně operační systém Android 4.4 KitKat s proprietární nadstavbou Samsung TouchWiz.

Zdroj: Galaxy Droid.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)