TOPlist

Samsung Galaxy Note 4 bude představen 3. září

note_4_ico

V podstatě již od letošního jara panují očekávání, že Samsung představí čtvrtou generaci svého phabletu několik dnů před berlínským veletrhem IFA. Nyní známe i přesné datum, takže pokud vás zajímá Samsung Galaxy Note 4, zapište si do kalendářů 3. září 2014 ve 14:00 našeho času. Na tento termín jihokorejský výrobce naplánoval akci Unpacked 2014, na kterou během včerejšího dne rozeslal pozvánky novinářům. Novinka tedy bude představena dvě hodiny před plánovanou prezentací vlajkové lodi Sony Xperia Z3.

Pozvánka na akci Samsung Unpacked 2014 Pozvánka na akci Samsung Unpacked 2014

Samsung Galaxy Note 4 by měl mít Super AMOLED displej s úhlopříčkou 5,7″ a rozlišením 2560 x 1440 obrazových bodů (QHD). Jeho srdcem bude buď osmijádrový procesor Exynos 5433, nebo čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon 805 na 2,7 GHz (v závislosti na verzi), kterému budou sekundovat 3 GB operační paměti a 32 GB interního úložiště. Na zadní straně má být 16Mpx fotoaparát se snímačem Sony IMX240 a optickou stabilizací obrazu, na přední pak kamera s rozlišením 3,7 Mpx. Operačním systémem bude podle všeho Android 4.4.4.

Spekuluje se také o snímači oční duhovky, senzoru ultrafialového záření či zakřiveném displeji Youm, nicméně tyto zprávy zatím nebyly věrohodně potvrzeny.

Kromě Galaxy Note 4 by mohla být představena také nositelná elektronika pro virtuální realitu Samsung Gear VR, případně další modely chytrých hodinek (Samsung Gear 3?).

Zdroje: Galaxy Droid, Phandroid, SamMobile, Chezasite, Android Authority, Android Headlines.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (26)