TOPlist

Samsung Galaxy Folder 2 představen. Co nabídne „véčko“ s Androidem?

samsung_galaxy_folder_2_ico

V pondělí jsme informovali o připravované novince v podobě „véčka“ s Androidem z dílny Samsungu. Včera se Samsung Galaxy Folder 2 dočkal svého oficiálního představení. Má co nabídnout?

Představení proběhlo v Číně, což samo o sobě mnohé napovídá o skutečnosti, pro které cílové trhy bude tento model dostupný. Kvůli předchozím únikům fotek a informací to však rozhodně nebyla prezentace plná překvapení. Smartphone je nyní uveden na čínském webu Samsungu, ale není jasné, kdy půjde do prodeje, ani za jakou cenu.

Samsung Galaxy Folder 2 a jeho výbava

Samsung Galaxy Folder 2 nese číslo modelu SM-G1600. Jak naznačily předchozí úniky, je vybaven jedním 3,8″ TFT LCD displejem s rozlišením 480 x 800 obrazových bodů. Srdcem je čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 425 na 1,4 GHz. O grafiku se stará akcelerátor Adreno 308 a k dispozici jsou 2 GB operační paměti. Pro aplikace a data je připraveno 16 GB interního úložiště, které lze dále rozšířit pomocí až 128GB paměťové karty microSD.

Podobně, jako základní hardware, nejsou ani další technické parametry tohoto modelu nijak zvlášť pozoruhodné. Zadní fotoaparát je schopen pořizovat snímky v rozlišení až 8 MPx a nahrávat videa v rozlišení až 1080p, zatímco přední foťák má rozlišení 5 Mpx. Z hlediska konektivity můžeme zmínit Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS s A-GPS, GLONASS, Bluetooth 4.2 LE, 4G LTE s podporou VoLTE, dva sloty pro SIM karty a port microUSB 2.0. Akumulátor nabízí kapacitu jen 1950 mAh, takže s ohledem na hardware lze předpokládat, že telefon vydrží na jedno nabití jeden den.

Pokud jde o software, mohou se zákazníci těšit na operační systém Android 6.0 Marshmallow s proprietárním rozhraním v podobě grafické nadstavby TouchWiz. Rozměry zařízení jsou 122 x 60,2 x 15,4 milimetrů při hmotnosti 160 gramů. Telefon byl prezentován pouze ve zlaté barvě, ve které je i na oficiálních stránkách, takže to vypadá, že to bude jediná možnost barevného provedení.

Co říkáte na tento model? Vidíte nějaké praktické důvody, kvůli kterým byste o pořízení „véčka“ alespoň uvažovali? Podělte se o své názory v diskuzi pod článkem!

Zdroje: android.gs, androidheadlines.com, samsung.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)