Samsung představil externí SSD. Úložiště nejen pro telefony na cesty

samsungt31

Jedním ze zajímavých zařízení, s jehož oznámením přispěchala společnost Samsung, je nový externí SSD disk. Ten nese označení Samsung Portable SSD T3 a přináší řadu inovací, kterými se odlišuje od běžné konkurence. Pochlubit se tak může skvělou rychlostí zápisu, několika porty a více než dostatečnou kapacitou.

ssdt3_secS01-590x330

Jak již bylo zmíněno, rychlost zápisu dat na disk je opravdu úctyhodná a vyšplhá se až na 450 MB za vteřinu díky použité technologii V-NAND. Bát se nemusíme ani v případě, že plánujeme ukládat větší objemy dat. Novinka bude totiž dostupná hned v několika variantách nabízejících různé kapacity úložiště. Konkrétně se jedná o 250 GB, 500 GB nebo 1 a 2 TB. Zejména u varianty s největší kapacitou tak jistě potěší kompaktní rozměry 74 x 58 x 10.5 mm.

Samsung Portable SSD T3

Samsung Portable SSD T3 ocení také uživatelé, kteří ho plánují připojit také jinam než k PC (například k chytrému telefonu). Právě tuto možnost nám totiž dává konektor USB-C kompatibilní se standardy USB 3.1 a USB 2.0. Díky oficiální aplikaci budeme navíc naše data ochránit bezpečným heslem a myšleno bylo také na pády. Zařízení totiž disponuje ochranou bránící ztrátě dat při pádu až ze 2 metrů.

Cenovka, se kterou nový SSD disk přijde na trh, je prozatím velkou neznámou. Víme jen, že prodej odstartuje v únoru, a to na americkém, čínském, korejském a některých evropských trzích. Rozhodně bychom jej ale ocenili i na českém trhu.

Video představující Samsung Portable SSD T3

https://youtu.be/GsVHSykXB0Y

Zdroj: geek.com

Kuba Drhlík
O Autorovi - Kuba Drhlík

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (24)