Žebříček hledání za rok 2016 je venku. Co nejvíce hýbalo českým internetem?

Rok 2016 ve vyhledávání

Tradice pokračuje, už po několikáté Google zveřejnil výsledky nejvíce vyhledávaných témat tohoto roku. Společnost ukázala několik zajímavých statistik za rok 2016.

Rok 2016 byl ve znamení sportu, her, televizní zábavy a politiky

Začneme nejpopůlárnějšími výrazy, které se ale většinou meziročně moc nemění. Jediná změna oproti minulému roku proběhla u online jizdních řádů IDOS, které se dostaly na čtvrté místo. Zbytek se pak nezměnil, celý seznam nejvyhledávanějších výrazů roku najdete níže.

Nejvyhledávanější výrazy roku

  1. facebook
  2. youtube
  3. překladač
  4. idos
  5. idnes
  6. uloz.to
  7. mapy
  8. bazoš
  9. počasí
  10. gmail

To, co je zajímavé, jsou tzv. skokani. To jsou výrazy, které během uplynulého roku zaznamenaly největší nárůst objemu vyhledávání ve srovnání s rokem předchozím. První místo asi nikoho nepřekvapí, největším skokanem je Mistroství světa v ledním hokeji 2016, překonalo i jiné další velké sportovní akce tohoto roku jako fotbalové Euro 2016 nebo olympijské hry v Riu. Což značí jediné, Česko je stále hokejovým národem.

Skokani roku

  1. ms v hokeji 2016
  2. slither.io
  3. pokémon go
  4. idos jizdní řády
  5. euro 2016
  6. agar.io
  7. tvoje tvář má známý hlas
  8. iphone 7
  9. olympijské hry 2016 v riu
  10. donald trump

Na druhé místo se dostala hra slither.io, ve které se tvoří co největší had na serveru a cílem je překonat další hráče. Překvapivě porazila i hit letních dnů Pokémon Go, k ní asi nemusíme psát více. Mezi další nečekané výsledky pak patří i reality show  Tvoje tvář má známý hlas. Další žebříčky ve vyhledávání roku 2016 můžete nalézt na českém Google blogu.

Který “skokan” roku vás nejvíce překvapil?

Zdroj: TZ

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)