TOPlist

Disk Google konečně nabízí roční předplatné se 16% zvýhodněním

disk-google-rocni-predplatne-ico

Placené tarify Disku Google nabízely donedávna jedinou možnost, a to měsíční platbu. Části uživatelů začal ve středu vyhledávací gigant nabízet roční předplatné se zajímavým zvýhodněním. Proti aktuálním taxám ušetří uživatelé mezi 16 a 17 %.

Části uživatelů začal Google nabízet roční předplatné Části uživatelů začal Google nabízet roční předplatné

Roční předplatné je nabízeno jen u tarifů se 100GB a 1TB úložištěm. Verzi s 10, 20 a 30 TB je nadále možné platit pouze měsíčně. V případě 100GB varianty by zákazník při stávající sazbě zaplatil v měsíčních platbách 12 x 1,99 dolarů, tedy 23,88 dolarů. Při roční platbě 19,99 dolarů tak ušetří 3,89 dolarů, to jest 16 %. V případě většího 1TB tarifu je místo dvanácti plateb ve výši 9,99 dolarů, tedy 119,88 dolarů, nabízena roční sazba 99,99 dolarů, což je sleva 16 %. U obou tarifů se dá říci, že při roční platbě dostane zákazník proti měsíčním sazbám dva měsíce zdarma. Vyšší tarify zatím roční sazbu nenabízejí – 10 TB prostoru můžete mít za 99,99 dolarů měsíčně, 20 TB za 199,99 dolarů za měsíc a největší varianta s kapacitou 30 TB přijde na 299,99 dolarů.

Roční předplatné jako zbraň proti konkurenci?

Nastavená cenová politika přesně kopíruje nabídku konkurenčního Dropboxu, kde za 1 TB zaplatíte taktéž 9,99 dolarů měsíčně nebo 99 dolarů ročně. Dalším konkurentem může být OneDrive od Microsoftu, kde 1 TB stojí 69,99 dolarů ročně při pořízení služby Office 365 pro jednotlivce.

Nová nabídka zatím není zobrazována všem. Dokonce i v rámci Spojených států řada uživatelů hlásí, že má k dispozici pouze měsíční periodu plateb. Nám se na soukromém účtu Google nabídka roční platby nezobrazovala, zatímco na firemním ano. České ceny tedy vypadají následovně: 100GB verze přijde při roční platbě na 599,99 Kč, 1TB varianta pak na 2999,99 Kč. Z výše uvedeného lze předpokládat, že Google uvolňuje nové roční tarify postupně. Zvýhodněná nabídka zatím údajně není určena pro účty Google Apps.

Google Drive
Google Drive

Ocenili byste roční předplatné, které je cenově výhodnější než měsíční platba? Podělte se o své názory v diskuzi pod článkem!

Zdroje: androidpolice.com, androidauthority.com, androidcentral.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)