Redakce

logo-na-vysku

na začátku byla myšlenka podělit se, ta myšlenka byla zelená a týkala se systému android. patřili jsme k prvním z prvních, kteří zjistili, že nám tento systém může výrazně usnadnit každodenní život. později se tato myšlenka stala naším životním stylem. stejně jako zraje dobré víno, tak uzrál i čas a s trochou dobré vůle došlo ke spojení tří základních elementů, největších českých webů o androidu do jednoho, a vznikl portál světandroida.cz. na tomto serveru se snažíme každý den přinášet aktuální informace kolem systému android a radit lidem, jak jej používat efektivněji. tato myšlenka se stala vlastní pro mnoho lidí, někteří z nich se připojili v podobě redaktorů k projektu světandroida.cz a společnými silami tvoří jeho obsah.

petr mišák – šéfredaktor

mi%c5%a1%c3%a1k petr

jak petr poprvé spatřil informaci o systému android, ještě netušil, že se mu stane osudným. v současné době je stav natolik vážný, že přestává komunikovat běžnou cestou a komunikuje pouze za pomocí android zařízení. vedlejší příznaky tohoto stavu zatím nebyly zdokumentovány, až na neovladatelné nutkání dělit se o android informace se svým okolím. rád se myšlenkama pohybuje v oblacích a snaží se mít zdravou neúctu z nemožného. zkrátka má svůj svět androida :).

michal šrajer (@srakyi)

michal šrajermichal vyvíjí software odjakživa, ať už je to pro web, nebo chytré mobilní telefony. mezi mobily je shodou okolností jeho nejoblíbenější platformou právě android, přestože (nebo právě protože? :) už nahlédl pod pokličku i u jiných platforem. michal je také spoluzakladatelem společnosti inmite, která se vývojem aplikací pro chytré mobilní telefony zabývá. a právě práce je momentálně pro michala největším koníčkem – dali si totiž v inmite nelehký úkol: „dělat lidi ve svém okolí šťastnějšími“.

jan šesták

img 8372píše o telefonech přes půl desetiletí, o androidu začal psát před dvěma lety. v té době se u něj také naplno rozvinula vzácná nemoc – vidí svět výhradně zeleně. k snídani má nejraději čokoládový croissant s androidem. honza se řídí heslem: „kde můžeš, tam nasaď android a začne to dávat smysl“. ve volných chvílích pomáhá s hledáním androidova ztraceného psa alexe – pokud jste jej někde zahlédli, určitě honzovi dejte vědět (honza@svetandroida.cz).

martin klapetek

martin klapetek

když google představil nexus one, martin měl o svém příštím telefonu jasno. slovo dalo slovo, ruka dala peníze a o měsíc později martin začal objevovat svět androida. fascinován zeleným robotem, se rozhodl zprostředkovávat dění v tomto světe i široké veřejnosti a připojil se k týmu světandroida.cz. aktuálně ho můžete potkat (a koupit mu kafe) na chodbách všb-tu ostrava.

pavel štůsek

pavel stusek

po zkušenostech a používání dvou telefonů s windows mobile zjistil, že je na čase vyměnit telefon za jiný co by obsahoval použitelný operační systém. do oka mu „padl“ android a jelikož je s ním spokojený, chce se o to podělit pomocí článků s ostatními. teď se klidně může věnovat tvorbě webových stránek a komunikaci nechat na zeleném robotovi.

karel kilián (@karelkilian)

kilian

po dvanácti letech s nokiemi se rozhodl vyzkoušet telefon androidem. od té doby nechce slyšet o žádném jiném mobilním operačním systému. jeho posedlost „zeleným robotem“ zašla dokonce tak daleko, že když si manželka chtěla pořídit telefon s os bada, začal sepisovat žádost o rozvod :). o androidu píše články od července 2010 a v našem týmu je z hlediska věku jednoznačným veteránem :).

tomáš očadlý

tomas ocadly 1miluje os android. vystřídal už několik android mašin, naposledy htc desire. mimo to se ve volných chvílích věnuje focení (aktuálně je to jeho primární koníček, do kterého putují všechny volné finance – htc desire, bohužel, kvůli focení musel prodat). krom tohoto se zajímá také o počítačovou grafiku.

michal mátl

michal matl

na trh přišel první telefon htc g1 a michal měl poprvé čest poznat systém android. byla to láska na první pohled. do dnešní doby se oné slabosti pro tento operační systém nezbavil. jeho vášeň přerostla do takové šíře, že se stal programátorem a také redaktorem. každý den prožívá se svým přítelem zeleným robůtkem a tuto společnou cestu vám v následujících příspěvcích bude rád popisovat.

roman nepšinský

mem avatar bigačkoliv byl mobilní platformě microsoftu dlouho věrný (od roku 2003 s xda i a systémem pocketpc 2002 a windows mobile 2003, postupně vystřídaným htc wizard s wm 5.0 až 6.5), začátkem roku 2010 byla i jeho míra masochismu překročena a poohlédl se proto po platformě, která by jej tolik neiritovala ;). jako vývojář kvitoval otevřený systém android os a ačkoliv k němu má také dost výhrad, už by jej neměnil. byl také mezi prvními vlastníky lowendových čínských androidích tabletů, kde si otestoval jak nezbytné nasazování custom romek, tak vývoj her pro těžce poddimenzovaný hardware :)

alenka varkočková

untitled 2s androidem žije v harmonickém vztahu už něco přes rok a posledních pár měsíců pro něj zkouší i vyvíjet aplikace. původní htc hero vyměnila za skvělý nexus s a mlsně pokukuje po nějakém tom androidím tabletu. jakožto velký fanda google technologií neodmítne jedinou věc se zeleným robůtkem a coby mobilní nadšenec sleduje dění kolem androidu. o nabyté informace se samozřejmě ráda dělí se čtenáři světaandroida. kromě psaní ráda programuje a potkat ji můžete na čvut fel, kde studuje softwarové inženýrství.

jiří doubravský (programátor)

.

další androiďáci:

tomáš kypta, pavel revak, jan soukup, milan menšík, ondra zahradník, pavel petřek, jiří pernica, david zmuda

přidejte se

jste velký fanoušek a nebo velká fanynka androidu? baví vás všechno kolem tohoto systému, a chcete se o to dělit s desítkami tisíc čtenářů v české a slovenské republice? napište nám na prace@svetandroida.cz, rádi se pobavíme o možné spolupráci. aktuální nabídku práce najdete vždy na této stránce, aktivně ale hledáme především redaktory.

kontakt

www.svetandroida.cz

e-mail: info@svetandroida.cz
ič: 74697234
bankovní spojení: mbank 670100-2208316791/6210

Petr Mišák
O Autorovi - Petr Mišák

Jak Petr Mišák poprvé spatřil informaci o systému Android, ještě netušil, že se mu stane osudným. V současné době je stav natolik vážný, že přestává… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)