TOPlist

Razer Nabu – ideální kombinace chytrých hodinek a fitness náramku?

Razer Nabu

Jak už nám výrobci mnohokrát naznačili, rok 2014 bude patřit nositelnému příslušenství tzv. wearables. Do této kategorie spadají chytré hodinky, náramky a všechny užitečné věcičky, které můžete mít stále s sebou. Novinka od společnosti Razer s názvem Razer Nabu se zdá být ideální kombinací chytrých hodinek a chytrého náramku. Tvarem se podobá náramku, ale  stejně jako hodinky nabízí displej – dokonce dva.

Razer Nabu

První z nich disponuje rozlišením 32 x 32 bodů a slouží pro jednoduché notifikace. Ikona sluchátka pro příchozí hovor, ikona obálky pro příchozí SMS a podobně. Razer říká, že toto jednoduché upozornění vám postačí k tomu, abyste se dozvěděli, co se děje a zároveň chrání vaše soukromí. Nikdo okolo vás totiž neví, kdo vám píše či volá. Druhý s rozlišením 128 x 32 poskytne informací více.

razer nabu1

A co všechno Nabu změří? Zde jsou jeho vlastnosti podobné ostatním fitness trackerům. Nechybí počítání kroků a spálených kalorií, změření ušlé vzdálenosti, počet vystoupaných schodů. K náramku samozřejmě potřebujete chytrý telefon a nainstalovanou příslušnou aplikaci – komunikace je realizována skrz Bluetooth 4.0. Výdrž by měla být až 7 dní na jedno nabití. Náramek zároveň rozezná různá gesta (zatřesení ruky apod.), která můžete přiřadit jednotlivým funkcím.

RazerNabu4s_610x458

Využití by mělo být opravdu široké a navíc to nebude nuda. Nabu dělá z běžných činností zajímavou hru. Jdete spát dřív než obvykle? Dostanete plusové body. Navštívili jste novou restauraci? Získáte achievement jako na Foursquare. Při jízdě na kole vám Nabu může ukazovat směr pomocí šipek a spoustu dalšího. Razer je navíc otevřen vývojářům (pro které připravil SDK) a tak se jistě najde spousta dalších možností využití. Tohle všechno je navíc zabaleno ve velmi pěkném designu. O dostupnosti a ceně zatím moc nevíme. Zvýhodněná cena pro vývojáře je 49$.

Razer Nabu | Live Smarter

Razer Nabu | Live Smarter

Jak se vám Razer Nabu líbí?

Zdroj: Stránky výrobce

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (34)