Dochází vám volné místo? Galerie QuickPic nabízí nově 1 TB prostoru v cloudu

quickpic_46_ico

Příběh aplikace QuickPic, jedné z nejpopulárnějších alternativ galerie pro práci s fotografiemi, pokračuje. Krátce poté, co vyplavalo na povrch, že program koupila nepříliš kladně proslulá společnost Cheetah Mobile (viz článek QuickPic koupil Cheetah Mobile. Zamoří populární fotogalerii reklamou?), se uživatelé dočkali první aktualizace na verzi s číslem 4.6. Ta se snaží lákat uživatele na prostor pro jejich fotografie a videa v cloudovém úložišti, přičemž nabídne hned 1 TB místa zadarmo. Stačí si nainstalovat nejnovější verzi, přihlásit se a pozvat někoho z přátel k instalaci aplikace QuickPic s pozvánkovým kódem.

QuickPic nabízí 1 TB prostoru v cloudu QuickPic nabízí 1 TB prostoru v cloudu

Nová verze aplikace zobrazí po prvním spuštění nabídku bezplatného cloudového úložiště, pravděpodobně určeného pro zálohování fotografií. Pokud ji budete chtít využít, musíte si založit účet Cheetah Mobile a následně pozvat někoho z přátel. Samozřejmě je otázkou, pro kolik uživatelů bude tato nabídka zajímavá – každý, kdo zná výhody ukládání dat do cloudu, již nějaké úložiště tohoto typu používá. V aktualizované aplikaci také naleznete několik náznaků nového brandu „CM QuickPic.“

K čemu chce QuickPic nové oprávnění?

Nová verze QuickPic také vyžaduje schválení dalšího oprávnění – tentokráte to je com.google.android.c2dm.permission.RECEIVE („přijímání dat z Internetu“). Toto oprávnění slouží k přijímání push notifikací z Internetu, nicméně zatím není jasné, k čemu ho hodlá galerie využívat. Možná to bude neškodná funkce, možná se dočkáme scénáře, načrtnutého v našem dřívějším článku.

Nová verze je postupně uvolňována do Obchodu Play, případně ji lze stáhnout z APKMirroru. Pokud by se vám nelíbila, můžete sI z APKMirroru stáhnout starší verzi od původního autora Q-Supreme team. V takovém případě bude ale nutné povolit v systémovém nastavení instalaci aplikací ze zdrojů třetích stran.

Co říkáte na nabídku nejnovější verze aplikace QuickPic? Využijete ji a pozvete své přátele, abyste dostali 1000 GB prostoru pro vaše obrázky v cloudu? Podělte se o své dojmy a názory v diskuzi pod článkem!

QuickPic - Photo Gallery with Google Drive Support
QuickPic - Photo Gallery with Google Drive Support

Zdroje: Android Police, XDA Developers.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (37)