Qualcomm: 8 jader pro střední třídu a koncem roku 64bitové procesory

admin-ajax

Qualcomm jen těžko hledá konkurenci, která by byla schopna dorovnat se kvalitě a výkonu procesorů této firmy. Ačkoliv pomyslný primát neustále drží tento gigant, neusíná na vavřínech a snaží se utéci konkurenci ještě o něco více a zvyšuje tak neustále výkon v mobilních zařízeních.

qualcomm-snapdragon

Není proto překvapením, že se chystá příchod nových procesorů, které nahradí ty z loňského roku. V podobné situaci je i Snapdragon 600, který ještě v minulém roce patřil do high-end třídy a zaujal místo ve vlajkových lodích předních výrobců telefonů. Nyní přichází nástupce s označením Snapdragon 615, který tento procesor nahradí, ale již nebude určen pro top telefony, nýbrž pro střední třídu a Qualcomm oznámil, že je Snapdragon 615 již ve výrobě. Tento procesor se skládá hned z osmi jader Cortex-A53 vyrobených 28nm architekturou a LTE konektivitou.

Další rozšíření se ale high-end třídy týká a to hned dvakrát, protože koncem tohoto roku se začnou vyrábět dva 64bitové procesory Snapdragon 808 a Snapdragon 810. Prvně jmenovaný nabídne celkově 6 jader, přičemž dvě jádra Cortex-A57 a čtyři Cortex A53. Na úplný vrchol však míří Snapdragon 810, který bude disponovat 4 jádry Cortex-A57 a ve stejném počtu také jádra Cortex-A53. Jedním z prvních přístrojů, který by v sobě mohl ukrývat nejvýkonnější procesor Snapdragon 810, by mohlo být zařízení z nové rodiny Googlu Android Silver, které má podle posledních spekulací vyrobit LG.

Jsou 8jádrové procesory ve střední třídě zbytečností nebo vítanou evolucí?

Zdroje: phonearenaaa.

Jan Tipmann
O Autorovi - Jan Tipmann

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)