Quad HD proti Full HD, je zvyšování rozlišení zbytečnost?

mainnn

Včera představený Oppo Find 7 přišel jako první s ultra-ostrým displejem. 5,5 palcový IPS displej je vyráběn při nízkých teplotách polysiliconovou technologií za pomoci ToL techniky, která dovoluje ještě tenčí design, vyšší odolnost proti nárazům a vylepšenou odezvu doteku. Dalším úchvatným údajem je také rozlišení tohoto displeje a to rovných 2560 x 1440 pixelů, také známé jako Quad HD nebo 1440p. Hustota obrazových bodů tedy dosahuje obrovských 538 ppi.

Find 7 Quad HD nalevo Full HD napravo

Dávání Quad HD displejů do telefonů je další technologický úspěch, ale zeptejme se sami sebe, není to zbytečné? Někteří tvrdí, že už Full HD rozlišení je přespříliš. Oppo vydalo dvě verze svého nového modelu Find 7. Jednu s již zmíněným Quad HD a druhou s Full HD, proto se zde nabízí přímé srovnání displejů, dokonce ve stejném zařízení. O toto srovnání se jako první postarali redaktoři z AndroidAuthority.

Telefony, které používají, nejsou finální verze produktů a tak displeje nejsou řádně kalibrované, proto neberte zřetel na jejich barevné podání ale pouze ostrost.

Quad HD

Quad HD photo

Oppo Find 7 Quad HD nalevo Full HD napravo

Při blízkých záběrech je rozdíl rozeznatelný, nicméně pokud obě zařízení vezmete do rukou a podíváte se na ně z běžné vzdálenosti, pravděpodobně rozdíl nepoznáte. Jestli chcete obrázky porovnat ve větším rozlišení, klikněte na odkaz ve zdrojích, který vás přesměruje na originální článek. A co myslíte vy? Má zvyšování rozlišení na telefonu opodstatnění?

Zdroj: AndroidAuthority.com

David Zmuda
O Autorovi - David Zmuda

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (50)