TOPlist

Klávesnice SwiftKey Beta vylepšuje predikci při psaní tahem

klavesnice-swiftkey-beta-vy

Na současných softwarových klávesnicích můžete psát v podstatě dvěma způsoby: buď budete vyťukávat písmenko po písmenku, nebo lze využívat takzvané psaní tahem. Druhý způsob je sice méně obvyklý, dokáže však ušetřit mnoho času. Důležitým faktorem je ale schopnost klávesnice odhadnout, jaké slovo chtěl uživatel tímto způsobem zadat. A právě zde se objevuje jedna ze slabin této metody: většina klávesnic automaticky vloží jedno konkrétní slovo, ačkoli možných variant je hned několik. Projevuje se to zejména u krátkých, vzájemně podobných slov, kde se klávesnice často rozhoduje jen na základě několika desetin milimetrů rozdílu.

Právě na tento problém se zaměřili autoři populární alternativní klávesnice SwiftKey. V beta verzi nyní testují novinku: místo automatického psaní předpokládaného slova dostane uživatel na výběr ze tří variant. Pokud odpovídá prostřední nabízené slovo, může pokračovat v psaní. V opačném případě si jednoduše klepnutím vybere vhodnější možnost.

Uvedená novinka vypadá takto „na papíře“ jako velmi dobrý nápad, nicméně zda se povedla, ukáže až praktické testování. U uživatelů, kteří mají psaní tahem v malíčku, nabídka alternativ žádným zdržením. Naopak těm, kteří v přesnosti právě neexcelují, může ušetřit čas, který by jinak museli trávit opravou nebo opětovným pokusem.

SwiftKey beta přináší víc než vylepšenou predikci při psaní tahem

Pojďme se nyní podívat na oficiální seznam provedených změn („change log“), jak ho publikovali autoři aplikace:

  • Nová možnost při psaní tahem: místo vložení slova nabídne tři možné varianty.
  • Přidána metoda „Fuzzy pinyin“ pro zadávání v mandarínské čínštině.
  • Opraveno duplicitní zobrazování číslic v řádku s čísly.
  • Klávesa pro vstup do nabídky smajlíků na Androidu N nezmizí při zmenšení velikosti klávesnice.

Beta verzi klávesnice SwiftKey v aktuální verzi 6.5.5.20 si můžete stáhnout z Obchodu Play, kde je k dispozici zdarma. Přesto, že se jedná o veřejnou betu, si tuto aplikaci nainstaloval více než milion uživatelů a její průměrná známka je velmi pěkných 4,5 z 5,0 možných.

Dodejme, že SwiftKey podporuje již více než 150 jazyků a SvětAndroida při této příležitosti nabídl čtenářům malé nahlédnutí do zákulisí této populární klávesnice.

Microsoft SwiftKey Beta
Microsoft SwiftKey Beta
Co říkáte na novinku v psaní tahem? Prosadí se do ostré verze?

Zdroje: androidpolice.com, support.swiftkey.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)