ZTE boduje! Potvrdilo první telefon s Tegrou 4

ZTE-Geek

Přesně před týdnem jsme vás informovali o tom, že si čínský výrobce ZTE nejspíše připíše cenný skalp – představí jako jeden z prvních na světě chytrý telefon poháněný čipem Nvidia Tegra 4. V té době nebylo nic oficiálně potvrzeno, situace se ovšem nyní mění a ZTE skutečně potvrdilo existenci tohoto modelu. Ten dostal název ZTE Geek. Zároveň máme ovšem špatnou zprávu – Geek bude v prodeji u čínského operátora China Mobile a zatím se nepředpokládá, že by byl k dispozici i pro jiné sítě a zákazníky jiných zákoutí světa. Specifikace, které jsme dříve proklamovali, celkem sedí. Přístroj se bude pyšnit 5″ Full HD displejem, 2GB RAM pamětí, 8MPx fotoaparátem a hlavně pak Tegrou 4 s frekvencí 1,8 GHz.

zte-u988s-tegra-4

ZTE Geek je tedy prvním telefonem, o kterém víme, že se v něm Tegra 4 usadí. Další mobilní telefony se pouze odhadují – například napjatě očekávaný model Xiaomi Mi3, který byl nedávno zachycen ve snímku z benchmarku.

Proč se o zařízení s Tegrou 4 tolik zajímáme? Protože v momentě, kdy se některý z modelů s tímto čipem dostane na  trh, zaplní se internet testy výkonu a my tak budeme vědět, jak si Tegra 4 vlastně výkonově stojí. Souboj s konkurenčním Snapdragonem 800 bude velmi zajímavý.

zdroj: androidheadlines.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)