TOPlist

První aktualizace pro Samsung Galaxy S5 vylepšuje fotoaparát a snímač otisků prstů

galaxy_s5_ico

Včera vyšla první aktualizace firmwaru pro Samsung Galaxy S5 – nejdříve hlásili uživatelé z Velké Británie, kde je k dispozici jak přes aplikaci Kies, tak formou OTA (Over The Air = vzduchem). S velkou pravděpodobností se tento update objeví během následujících dní i v dalších evropských zemích.

První aktualizace pro Samsung Galaxy S5 vylepšuje fotoaparát a snímač otisků prstů První aktualizace pro Samsung Galaxy S5 vylepšuje fotoaparát a snímač otisků prstů

Aktualizační soubor je velký 1,4 GB a po jeho instalaci bude telefon hlásit firmware verze G900FXXU1ANE2. S ohledem na velikost je pro stažení vhodné použít Wi-Fi a ujistit se, že telefon má dostatečně nabitou baterii.

Samsung Galaxy S5 Samsung Galaxy S5

Podle redaktorů serveru SamMobile, kteří nový firmware vyzkoušeli v praxi, je chování telefonu s aktualizací velmi příznivé: aktualizace zlepšuje výkon fotoaparátu a rychlost jeho spuštění, vylepšuje odezvu aplikace Galerie a čtečka otisků prstů, implementovaná do tlačítka [Domů], funguje s vyšší přesností. Znatelné je prý také celkové zlepšení výkonu a lepší správa paměti RAM.

Samsung Galaxy S5 Samsung Galaxy S5

Vylepšení fungování čtečky otisků prstů je dobrou zprávou pro všechny, kteří touto novou bezpečnostní funkcí nahradili dosavadní odemykání telefonu zadáním PINu nebo gesta. Část uživatelů (a také řada recenzentů) si ale stěžovala, že čtečka nefunguje vždy na první pokus, což by právě aktualizace měla vyřešit.

Vylepšení fungování čtečky otisků prstů je dobrou zprávou Vylepšení fungování čtečky otisků prstů je dobrou zprávou

Samsung plánuje postupné uvolňování aktualizace v ostatních zemích pro mezinárodní verzi Galaxy S5 v několika následujících dnech. Pokud trpělivost není vaší silnou stránkou, můžete připojit telefon k počítači s nainstalovaným softwarem Kies a zkontrolovat aktualizaci ručně. Firmware lze také stáhnout z webu SamMobile a nahrát přes aplikaci Odin.

Detaily o novém firmwaru pro Samsung Galaxy S5:

  • Model: SM-G900F.
  • Název: GALAXY S5.
  • Země: Velká Británie.
  • Verze systému: Android 4.4.2 KitKat.
  • Seznam změn: 1539356.
  • Kód produktu: BTU.
  • PDA: G900FXXU1ANE2.
  • CSC: G900FOXA1ANE2.
  • MODEM: G900FXXU1ANE2.

Samsung Galaxy S5 se na českém trhu prodává za průměrnou cenu 17 895 Kč, nejméně pak za 14 050 Kč. Vývoj ceny můžete vidět na následujícím grafu.

Zdroje: Galaxy Droid, SamMobile, Phandroid, IBTimes.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (64)