Project Ara – základní modul „LEGO telefonu“ bude stát 50 $

arafeatured

Project Ara již od začátku přitahuje hodně pozornosti, vzhledem k faktu, že něco podobného tu ještě nebylo. Myšlenka je jednoduchá. Dostanete základní díl a k němu další součástky, které můžete libovolně kombinovat a vytvořit si tak vlastní smartphone přesně podle svého gusta. Chcete lepší fotoaparát? Jednoduše koupíte lepší modul fotoaparátu, bez toho abyste museli kupovat celý smartphone. Vestavěná paměť není dostačující? Koupíte větší. Reproduktor nehraje dost dobře? Vyměníte za kvalitnější.

araback

No a právě základní modul obsahující displej, WiFi modul a „vnitřnosti“ potřebné k jejich provozu bude stát 50 dolarů. Zatím nevíme, jaké parametry displej bude mít, ale i tak se nejedná o závratnou sumu. Šéfka divize ATAP ( Advanced Technology and Projects) Regina Dugan říká, že Google by pro Project Ara chtěl specializované prodejny, kde byste mohli svou „skládačku“ vylepšit a koupit pro ni nové díly.

 

arafeatured

Více informací se dozvíme v dubnu, na kdy je plánována vývojářská konference právě o Project Ara. Prodejní verze by se na trh (podle spekulací) mohla podívat začátkem roku 2015, což je dříve, než se čekalo.

Ara: What’s next

Ara: What’s next

Zdroj: Time

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (19)