Project Ara – „LEGO telefony“ bude testovat 100 šťastlivců

ara2

Project Ara aneb projekt modulárních telefonů vzbuzuje pozornost hned od svého oznámení. V průběhu jara jsme vás informovali o tom, co vůbec Project Ara jejak vypadá prototyp nebo kolik bude stát základní součástka telefonu. V posledních týdnech však panoval kolem divize Googlu ATAP (Advanced Technology and Projects), která má vývoj na starosti, klid.

Project_Ara_scattered_parts

Až do teď. V minulých měsících ATAP rozjel podrobnou studii, která měla za cíl zjistit, co by potenciální zákazníci od modulárních telefonů chtěli. Studie je již u konce a do jejího průběhu se zapojilo přes 90 tisíc lidí. 100 nejaktivnějších účastníků dostane telefon Project Ara k testování gratis. Bohužel není úplně jasné, kdy se tak stane. V prohlášení, jež Google učinil, se píše, že bude dalších 8 měsíců modulární telefony ladit. Pokud je to pravda, první přístroje bychom mohli spatřit na začátku příštího roku. „Ara Scouts“, jak se testerům říká, se k nějaké verzi pravděpodobně dostanou dříve. Pokud se chcete podívat na jména 100 šťastlivců, navštivte oficiální stránky. Žádného Čecha jsme v seznamu nenašli.

ara1

Pokud bude Project Ara úspěšný, dost možná si za pár let budeme moct sestavit telefon zcela podle svého gusta.

zdroj: AH

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)