Prodej tabletů zpomaluje – stále vede Apple a Samsung

tablety cover

Se zprávou, která určitě nepotěší výrobce spotřební elektroniky, přišla společnost IDC (International Data Corporation). Píše se v ní, že prodej tabletů začíná zpomalovat. Oproti prvnímu čtvrtletí loňského roku stoupl pouze o 3,9 %. Dvěma nejvýraznějšími hráči na trhu zůstávají Apple se Samsungem. Samsung dokázal zvýšit svůj podíl ze 17,5 % na 22,3 %, zatímco Apple zaznamenal výraznou ztrátu. Ze 40,2 % spadl na 32,5 %.

prodej tabletů 1

Za lídry následuje dlouhá propast, na jejímž konci se krčí Asus s 5 %. Následuje Lenovo a Amazon. Meziročně se nejvíce dařilo Lenovu, které dokázalo zvýšit prodeje o neuvěřitelných 224 %.

prodej tabletů

Spekuluje se nad tím, proč tempo růstu zvolňuje. Důvodů vidím hned několik. Po tabletovém „boomu“ pár let nazpět si lidé nějaký tablet koupili a zatím nemají příliš důvodů ho měnit. Zároveň si nemyslím, že by tablety mohly drtivě vytlačit stolní počítače a notebooky. Osobně mi tablet slouží pouze jako „zbytečnost“ pro zábavu a ani ho nepoužívám každý den.

Jak to vidíte vy? Dejte nám vědět v komentářích.

Zdroj: IDC

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (26)