Pixely trápí probuzení poklepáním, Google pracuje na opravě

Také telefony Google Pixel podporují tuto funkci

V listopadu tohoto roku přinesla aktualizace na sestavení NPF26J pro telefony Google Pixel novou funkci probuzení poklepáním. Funguje tak, jak napovídá její název: dvojím klepnutím na obrazovku se zařízení probudí. Je to poměrně návykové a kromě jiného tak odpadá nutnost manipulace s mechanickým tlačítkem. Bohužel implementace patrně není úplně bez chyby, což potvrzují četná hlášení uživatelů, stěžujících si na její špatné fungování. K těm údajně dochází po prosincové aktualizaci na Android 7.1.1.

New Google Pixel Gestures! Double-Tap to Wake and More

New Google Pixel Gestures! Double-Tap to Wake and More

Google se aktuálně zabývá chybovými hlášeními, která odeslali nespokojení uživatelé. Někteří odkazují na údajnou souvislost s úsporným režimem Doze, přičemž probuzení poklepáním prý začne pracovat až po pohnutí zařízením. Údajně se tak má dít proto, že při přechodu do režimu spánku dojde k vypnutí senzorů, sledujících doteky na obrazovce. Poklepání na dotekovou vrstvu pak nemůže být rozpoznáno.

Na opravě funkce probuzení poklepáním se pracuje

Server 9to5Google nabízí řešení v podobě „obezličky“: funkce prý funguje spolehlivěji, když je obrazovka zamknutá, nikoli jen zhasnutá. Ve výchozím nastavení je přitom nastaveno automatické zamknutí „5 sekund po přechodu do režimu spánku.“ Snížení tohoto intervalu údajně vede k lepšímu fungování probuzení poklepáním.

Důležité je, že Google o problému ví a podle všeho ho řeší. Tým vývojářů tak pracuje na vydání opravy, která snad bude k dispozici v dohledné době. V příspěvku produktovém fóru zástupce Googlu uvedl: „Děkuji vám za hlášení problémů s novými gesty, které byly zavedeny v Androidu 7.1.1. Vývojářský tým zjišťuje příčiny a pracuje na opravě.“ Bohužel však neuvedl žádný konkrétní termín, kdy by záplata měla být k dispozici.

Jako první přinesla možnost probudit telefon dvojím klepnutím na displej jihokorejská společnost LG. V roce 2013 přišla její vlajková loď G2 s novinkou nazvanou „Knock On“, jež  nabídla schopnost probudit telefonu bez použití tlačítka napájení. K tomuto řešení se výrobce uchýlil především z důvodu přesunu hardwarových tlačítek na zadní stranu zařízení. V současných modelech se sice tlačítka vrátila zpět na hrany, funkce probuzení poklepáním se však prosadila a dnes ji najdete v telefonech mnoha dalších značek.

Funkci probuzení poklepáním přineslo LG G2 Funkci probuzení poklepáním přineslo LG G2

Vlastníte telefon Pixel nebo Pixel XL a zaznamenali jste nějaké problémy s funkcí probuzení poklepáním? Pokud tomu tak je, neváhejte a dejte nám vědět své poznatky a zkušenosti v diskuzi pod článkem!

Zdroje: androidauthority.com, 9to5google.com, ubergizmo.com, 4pda.ru.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)