TOPlist

Přijde příští vlajková loď Samsungu už jen se zahnutým displejem?

pristi_vlajkova_lod_samsungu_ico

Když společnost Samsung Electronics uvedla v roce 2015 na trh první verzi Galaxy S6 Edge se zakřiveným displejem, ohromila laickou i odbornou veřejnost. V té době byl totiž zahnutý displej raritou. Právě tento prvek se stal jednou z často komunikovaných vlastností modelové řady Edge, která vybočila z řady „placaté konkurence.“ Loni i letos mohou příznivci značky Samsung vybírat mezi dvěma verzemi vlajkové lodě: Galaxy S6/S7 s klasickým displejem a Galaxy S6/S7 Edge se zakřivenými hranami obrazovky. Podle zpráv jihokorejského serveru Korea Herald však bude příští vlajková loď Samsungu už jen v jediném provedení: se zahnutým displejem. Klasické provedení by tak mělo zůstat jen v nižších modelových řadách.

První vlaštovka: Samsung Galaxy Note Edge První vlaštovka: Samsung Galaxy Note Edge

Do značné míry tuto zvěst potvrzuje nedávno představený Samsung Galaxy Note 7. V roce 2014 dostali zákazníci, prahnoucí po telefonu s chytrým dotekovým perem S Pen, na výběr mezi variantou s klasickou obrazovkou (Galaxy Note 4) a verzí se zakřivenými rohy (Galaxy Note Edge). Loňský model Samsung Galaxy Note 5 byl pouze ve verzi s klasickou obrazovkou. Podobně letošní model Note 7 na výběr nedává a bude nabízen pouze se zakřiveným displejem.

Příští vlajková loď Samsungu: bude „ve stylu Edge“?

Jde o potvrzení spekulací, podle kterých má být typickým znakem modelové řady Galaxy S displej se zakřivenými hranami? To zatím jen tušíme. Je ale jasné, že Note 7 vytvořil první precedens. Rozhodnutí není překvapivé – Samsung tuto modelovou řadu často používá k testování připravovaných novinek na menším vzorku loajálních uživatelů. Výrobce tak může vyčkat na reakci trhu a podle ní připravit Galaxy S8.

Je Galaxy Note 7 precedens? Bude příští vlajková loď Samsungu vypadat takto? Je Galaxy Note 7 precedens? Bude příští vlajková loď Samsungu vypadat takto?

Je možné, že se jihokorejský výrobce nebude chtít zbavit modelu Galaxy S s plochou obrazovkou tak rychle. Ale v případě, že reakce trhu na Galaxy Note 7 bude pozitivní, jistě poslouží jako podnět, aby se soustředil pouze na model se zahnutými hranami.

Samsung se v tomto směru zatím nijak oficiálně nevyjádřil a je možné, že si skutečnost, jak bude vypadat jeho příští vlajková loď, nechá jako překvapení až na slavnostní odhalení. Šéf mobilní divize Koh Dong-jin se však nechal v rozhovoru slyšet, že „Zakřivený displej by mohl být součástí identity modelové řady chytrých telefonů Galaxy S v případě, že společnost dokáže poskytnout spotřebitelům uživatelský komfort a zkušenosti prostřednictvím softwarových a uživatelsky přívětivých funkcí (pro zakřivenou obrazovku).“

 

Z toho, že Galaxy Note 7 nepřichází s žádnou další variantou, jako například Note 7 Edge či Note 7+, se lze domnívat, že také příští vlajková loď Samsungu přijde na trh v jediném provedení. Bude to právě verze se zakřiveným displejem? To je v tuto chvíli jednou velkou otázkou.

Co myslíte: bude Samsung Galaxy S8 vypadat podobně, jako na následujícím videu konceptu od Steel Drake? Podělte se o své názory a představy v diskuzi pod článkem!

►Galaxy S8 EDGE Official «Concept» by Steel Drake ©

►Galaxy S8 EDGE Official «Concept» by Steel Drake ©

Zdroje: androidcommunity.com, koreaherald.comconcept-phones.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)