Překvapení: HTC One mini 2 nabídne 13 Mpx fotoaparát a 4,5″ displej

Mini cover

Fanoušci HTC, na které je letošní vlajková loď moc velká, se dočkali. Tchajwanský výrobce oficiálně představil dalšího člena HTC One Family – HTC One mini 2. Jak je u „mini“ verzí zvykem, mívají kompaktnější rozměry a o něco horší hardwarové parametry. HTC One mini 2 tak poskytne displej o velikosti 4,5″ s HD rozlišením, což je oproti Full HD zhoršení. Na druhou stranu dílenské zpracování bude stejně kvalitní a působivé jako v případě vlajkové lodi. Zde vidíme posun oproti loňsku, kdy „mini“ verze nevypadala ani zdaleka tak dobře, jako HTC One. Za to má výrobce jednoznačnou pochvalu. Dostupné bude ve třech barevných variantách. Kovově šedá (Gunmetal Grey), stříbrná (Glacial Silver) a zlatá (Amber Gold). Rozměry jsou 137,43 x 65,04 x 10,6 mm a hmotnost se ustálila na 137 gramech. 

HTC One mini 2 zlatá

Novinka s již představeným HTC One M8 sdílí i další rysy. Především pak parádní stereo reproduktory BoomSound, umístěné na přední straně. Příjemná je i přítomnost nejnovější verze operačního systému Android – 4.4 KitKat. Nemůže chybět uživatelská nadstavba Sense ve verzi 6.0. V příštím měsíci by se, mimochodem, měla podívat i do loňské vlajkové lodi HTC One. Všechny klíčové prvky včetně Blinkfeed tak zůstaly zachovány.

HTC One mini 2

 

[aps_product_sz image=“https://www.svetandroida.cz/wp-content/plugins/sz-catalog-extend/catalog-default.png“ title=“Katalog Android zařízení“ subtitle=“Specifikace, recenze, galerie, video, hodnocení, porovnávání…“ desc=“Pro více informací navštivte náš katalog zařízení.“ button=“Zobrazit katalog“]

Hardwarové parametry zrovna nenadchnou, ale v kombinaci s dobře odladěným systémem, by se nemělo jednat o tragédii. Byl použit čtyřjádrový procesor Qualcomm 400 s taktem 1,2 GHz. Sekunduje mu 1 GB operační paměti. To je hodnota, která určitě mohla být vyšší. Velikost úložiště zůstala na 16 GB, ale díky přítomnost slotu na paměťové karty, lze rozšířit o dalších 128 GB. Nechybí Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC nebo LTE. Baterie má kapacitu 2100 mAh.

mini-1

Zajímavá věc se odehrála ohledně fotoaparátů. Přední, o kterém HTC mluví jako o nejlepším „selfie“ fotoaparátu na světě, zůstal, oproti HTC One M8, nezměněn. Nabízí 5 MPx, můžete s ním natáčet 1080p video nebo použít funkci Touch Up pro automatické vylepšení fotografie (vyhlazení pleti apod.). Velké změny však doznal fotoaparát zadní. Novinka nenabídne dva objektivy, jako vlajkový model, avšak rozlišení povyskočilo z 4,1 MPx na 13 MPx. Kvůli absenci druhého objektivu, nebude pravděpodobně možné s fotkami „čarovat“. Myslím tím dodatečné přeostřování a podobně. Na druhou stranu, komu se nezalíbila Ultrapixelová technologie, má možnost, koupit si telefon od HTC i bez ní. Jsme hodně zvědavi, jaká bude výsledná kvalita fotografií. Funkce jako HTC Zoe najdeme i zde. 

Do prodeje by se HTC One mini 2 mělo dostat za pár týdnů. Počítáme, že se tak stane během června. Oficiální cena zatím nebyla potvrzena. Jsme zvědavi, zda se objeví verze skvělého pouzdra Dot View i pro zmenšenou verzi. Osobně bych to pokládal za velké lákadlo. 

Zdroj: AC

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (20)